Klik om te vergroten


Club 26TWELVE drie maanden gesloten vanwege ernstig geweldsincident
Laatste update: zondag 15 april 2018 - 15:30 uurOp last van burgemeester Weerwind is sinds donderdag club 26TWELVE aan de Grote Markt gesloten voor een periode van drie maanden. De burgemeester heeft het besluit genomen in verband met een zwaar geweldsdelict dat zich op 27 januari heeft voorgedaan in en rondom de inrichting van Club 26TWELVE.

Vawege dit geweldsdelict werd de club op 2 februari al tijdelijk twee weken gesloten. Deze periode en de daaropvolgende weken zijn volgens de woordvoerder van de burgemeester benut om onderzoek te doen naar de aard en toedracht en om de ondernemers in de gelegenheid te stellen hun zienswijze kenbaar te maken. De burgemeester heeft hierin aanleiding gezien de beleidsregel ‘Sluiting van openbare inrichtingen en voor publiek openstaande gebouwen’ in te zetten. Op grond van deze beleidsregel volgt bij een incident van deze categorie een sluiting van drie maanden.

"Het inzetten van deze bestuurlijke maatregel is gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat", aldus de woordvoerder. 

Ondanks herhaalde verzoeken bij de politie over wat er zich precies heeft op 27 januari afgespeeld, blijft een antwoord op de vraag uit.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.