Klik om te vergroten


Almeerse VVD'er hackte computers bekende Nederlandse vrouwen voor naaktfoto's
Laatste update: dinsdag 17 april 2018 - 07:29 uurDe Almeerse VVD'er Mitchell van der K. die zich afgelopen gemeenteraadsverkiezingen beschikbaar stelde als kandidaat, heeft zich schuldig gemaakt aan het hacken van computers van bekende Nederlandse vrouwen en het verspreiden van hun naaktfoto's. 

Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend.

Onder de slachtoffers zouden onder andere vlogster Laura Ponticorvo en oud-hockeyer Fatima Moreira de Melo zijn geweest. 

Zetel

Van der K. zou recht hebben gehad op één zetel in de gemeenteraad van Almere, maar trok zich voor de verkiezingen terug. Volgens eigen zeggen 'vanwege privéomstandigheden'. 

Fractievoorzitter Hilde van Garderen verklaarde dat Van der K. de daadwerkelijke reden voor de VVD verborgen heeft gehouden. Uiteindelijk kwam het verhaal toch naar buiten. 

De man werd gearresteerd door een cyberteam van de politie en is computervredebreuk ten laste gelegd. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.