Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

VVD'er uit partij gezet na leugen over strafrechtelijk onderzoekDe Almeerse VVD gaat Mitchell van der K. uit de partij zetten. Hiermee wacht de partij het strafrechtelijk onderzoek niet af, volgens de partij is hiervoor gekozen omdat Van der K. heeft gelogen over de kwestie.

Eind februari werd Van der K. gearresteerd op verdenking van computervredebreuk, hij zou onder meer accounts van vlogster Laura Ponticorvo en ex-hockeyer Fatima Moreira de Melo hebben gehackt. Van Ponticorvo belandde uiteindelijk verschillende naaktfoto's op internet.

Zetel

In aanloop naar de verkiezingen verklaarde hij 'wegens privéomstandigheden' geen gebruik te willen maken van een eventuele zetel. Na de verkiezingen bleek dat hij recht had op de laatste zetel. 

De VVD benadrukt dat de partij niets wist van een strafrechtelijk onderzoek naar hun partijgenoot.

Lees ook: Almeerse VVD'er hackte computers bekende Nederlandse vrouwen voor naaktfoto's 

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties