Klik om te vergroten

PVV stelt schriftelijke vragen over sluiting Club 26TWELVE
Laatste update: zaterdag 21 april 2018 - 19:31 uur


De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld omtrent de sluiting van Club 26TWELVE. 

De club werd in februari voor een periode van twee weken gesloten en werd eerder deze maand voor drie maanden gesloten. Volgens een woordvoerder van de burgemeester heeft burgemeester Weerwind dit besluit genomen na een ernstig geweldsincident eind januari. 

In de krant AlmereDezeWEEK verscheen een artikel met de twee eigenaren van de club waarin wordt gezegd dat de gemeente niet de club wil aanpakken, maar de eigenaren persoonlijk.

De politie wil zowel aan AlmereDezeWEEK als Almere Nieuws na herhaaldelijke verzoeken niets kwijt over het incident wat zich eind januari zou hebben afgespeeld, ook de clubeigenaren zelf krijgen geen informatie van de politie. 

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten wat de aanleiding is geweest voor het besluit om Club 26TWELVE te sluiten en of de sluiting is gebaseerd op de beleidsregel 'sluiting van openbare inrichtingen en voor publiek openstaande gebouwen' zoals in de media wordt verkondigd.

Ook wil de partij weten of na sluiting van de club, de veiligheid van de Almeerse burger en de openbare orde nog steeds risico lopen en of het incident wat zich eind januari zou hebben afgespeeld te maken heeft met de club zelf of dat er breder moet worden gekeken.

Tot slot wil de PVV nog weten hoe het in algemene zin is gesteld met de veiligheid in het uitgaansgebied op de Grote Markt.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.