Klik om te vergrotenSpandoek welke is opgehangen door de groep `Oostvaardersplassen PRO` als geluid tegen de activisten.

Petitie gestart om Oostvaardersplassen in huidige vorm te behouden
Laatste update: vrijdag 20 april 2018 - 17:39 uur


Een groep bezorgde liefhebbers van de huidige Oostvaardersplassen is een petitie gestart voor het behouden van de Oostvaardersplassen.

"Wij constateren dat een klein groepje zeer agressieve personen probeert via agressie, bedreiging en intimidatie van boswachters en bestuurders de Oostvaardersplassen in zijn huidige vorm te vernietigen", aldus petitie-starter Bianca Bolognese.

Meerdere boswachters als bestuurders zijn afgelopen tijd bedreigd waarvan aangifte is gedaan. Een aantal hebben al een boete ontvangen. De provincie besloot onder druk van activisten om de dieren toch bij te voeren, terwijl onafhankelijke dierenartsen eerder vaststelden dat het huidige beleid goed wordt uitgevoerd.

In de petitie wordt verzocht om de Oostvaardersplassen in haar huidige vorm te behouden zodat vele natuurliefhebbers er kunnen genieten van de ongerepte natuur: "Er zijn voldoende alternatieven voor mensen die dit niet mooi vinden."

De petitie is beschikbaar via deze website »

Lees ook: "Protestactie door activisten Oostvaardersplassen rustig verlopen"


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.