Klik om te vergroten

Rode Kruis zet bike-teams in tijdens evenementen
Laatste update: zaterdag 21 april 2018 - 13:14 uur


De hulpverleners van het Rode Kruis in Almere kunnen tijdens evenementen sneller ter plaatse zijn met een bike-team. Afgelopen vrijdag werd deze voor het eerst ingezet tijdens de Koningsspelen in Almere.

"Diverse afdelingen in Flevoland merkten dat er behoefte was aan een Rode Kruis team dat bij grote evenementen op een groot terrein snel ter plaatse kan zijn", vertelt woordvoerder Robbert Zijlstra.

Begin dit jaar is de wens van de Flevolandse afdelingen in vervulling gegaan en zijn er zes mountainbikes aangeschaft, de fietsen zijn speciaal in de Rode Kruis-huisstijl gespoten en vallen daarom goed op. Ook kunnen de hulpverleners op de mountainbikes alle nodige EHBO-middelen en zelfs AED meenemen.

Het bike-team zal komend evenementenseizoen op verschillende evenementen te zien zijn waaronder Koningsdag in Almere, de sportevenementen in Almere en Landelijke Veiligheidsdag.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.