Klik om te vergroten

Vrijdagavond dodenherdenking in Almere Haven
Laatste update: maandag 30 april 2018 - 13:22 uur


Zoals in heel Nederland zullen komende vrijdag ook in Almere de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht - onder andere op de Marktgracht in Almere Haven.

Ook is er in het Bos der Onverzettelijken een dodenherdenking voor kinderen en is er op de Grote Markt het herdenkingsconcert.

Almere Haven

Bij monument de Dolfijn aan de Marktgracht in Almere Haven worden zoals elk jaar de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, ook burgemeester Weerwind is hierbij aanwezig.

Vanaf 18.30 uur is kerkgebouw De Goede Rede geopend waarna om 19.00 uur in een stille tocht naar het monument zal worden gelopen. Voorafgaand aan de herdenking zullen er een aantal personen spreken en worden er kransen gelegd.

Om 20.00 uur worden er twee minuten stilte in acht genomen waarna het Wilhelmus zal worden ingezet.

Herdenkingsconcert

Vrijdagavond vindt op de Grote Markt het herdenkingsconcert plaats, een concert dat de brug slaat tussen 'herdenken' en 'vieren'.

Aanvang van het concert is om 19.00 uur: vanaf 19.30 uur tot 20.05 uur kan er op grote schermen live worden meegekeken met de herdenking in Almere Haven.

Om 20.45 uur gaat het concert van start met een welkomstwoord door burgemeester Weerwind. Onder andere zijn er optredens van Dwight Dissels, Alwin Kluit, Lisa Imhoff, Melany Sharon, Mart Schalken en Assorted Travelers.

Dodenherdenking voor kinderen

Voor kinderen is er vrijdagavond een 'dodenherdenking voor kinderen' in het Bos der Onverzettelijken. Tussen 18.00 en 19.15 uur kan er een interactieve tocht worden gelopen langs speciale plekken in activiteiten in het bos.

Om 19.15 uur komen de kinderen (met hun ouders) weer samen bij het gebouw van Jeugdland Stad om vanaf daar gezamenlijk naar de ent van de Anne Frankboom op het herdenkingsveld te lopen waar door jongeren gedichten worden voorgelezen en twee korte toespraken worden gehouden.

Om 20.00 uur worden er twee minuten stilte in acht genomen waarna het Wilhelmus zal worden ingezet. Na de herdenking is er de gelegenheid om bloemen rond de boom te leggen en is er koffie, thee en limonade beschikbaar.

Lees ook: Komende zaterdag Bevrijdingsfestival: Ronnie Flex per helikopter naar Almere 


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.