Klik om te vergroten


[Update] Bussen in Almere rijden deels weer na dreiging met ontslag
Laatste update: dinsdag 01 mei 2018 - 11:03 uurDat buslijnen M1 en M2 maandagmiddag om 14.00 uur deels weer zijn gaan rijden, is te 'danken' aan de werkgever van buschauffeurs die heeft gedreigd met ontslag op staande voet.

Dat bevestigt een woordvoerder van vakbond FNV desgevraagd aan Almere Nieuws nadat de redactie hierover door verschillende buschauffeurs werd benaderd. 

Keolis spreekt de bevestiging van vakbond FNV tegen en zegt dat er geen sprake was van dreiging en dat er alleen op de consequenties is gewezen aan buschauffeurs die moeite hadden met het herpakken van de werkzaamheden.

Vooralsnog rijden alleen de buslijnen M1 en M2 een kwartiersdienst, het is niet bekend of er meer buschauffeurs het werk zullen herpakken tijdens de staking die nog tot en met dinsdag duurt.

Staking

Vakbonden willen met de staking extra druk opvoeren om het huidige cao aan te passen, zo is er de wens voor een minder hoge werkdruk. Ook zouden reizigers de dupe zijn van vertragingen doordat buschauffeurs te krappe rijtijden hebben.

Werkgevers probeerden de staking eerder via een kort geding tegen te houden, maar de rechter besloot dat deze door mag gaan.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.