1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan woningoverval Faunabuurt

112 Faunabuurt


Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een overval op een woning aan de Panterweg in Almere Buiten.

De woningoverval vond plaats op vrijdagavond 23 maart toen twee gewapende mannen de woning binnendrongen, één van de mannen droeg een zeer gelijkend politieuniform. 

De bewoners raakte hierbij gewond en werden vastgebonden waarna de overvallers het hele huis doorzochten en weer vertrokken.

Weesp

De recherche onderzoekt ook een overval op een woning in Weesp welke werd gepleegd in de nacht van 12 op 13 mei: drie mannen drongen toen een woning binnen verkleed als politieagenten. 

Zij bedreigden de bewoners met een wapen en namen een geringe buit mee. Onbekend is of de politie verband houdt met de overval in Almere.

Verkeerd adres

In beide gevallen heeft de politie vermoedens dat de daders bij de verkeerde woningen naar binnen gingen, mogelijk doordat de overvallers dachten dat er een specifieke buit te halen viel. 

In Almere zouden de mannen opzoek zijn gegaan naar een kluis en in Weesp een hennepkwekerij. 

Compositietekening

Van de dader die in Almere een gelijkend politieuniform droeg heeft de politie een compositietekening gemaakt, deze compositietekening zal dinsdagavond worden getoond in de hoop dat er mensen zijn die de man herkennen. 

Ook is er een reconstructie gemaakt van de overval in Almere. Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.


Nieuw - tags bij dit artikel: Faunabuurt

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Faunabuurt of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

15.6 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 15 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only