Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een overval op een woning aan de Panterweg in Almere Buiten.

De woningoverval vond plaats op vrijdagavond 23 maart toen twee gewapende mannen de woning binnendrongen, één van de mannen droeg een zeer gelijkend politieuniform. 

De bewoners raakte hierbij gewond en werden vastgebonden waarna de overvallers het hele huis doorzochten en weer vertrokken.

Weesp

De recherche onderzoekt ook een overval op een woning in Weesp welke werd gepleegd in de nacht van 12 op 13 mei: drie mannen drongen toen een woning binnen verkleed als politieagenten. 

Zij bedreigden de bewoners met een wapen en namen een geringe buit mee. Onbekend is of de politie verband houdt met de overval in Almere.

Verkeerd adres

In beide gevallen heeft de politie vermoedens dat de daders bij de verkeerde woningen naar binnen gingen, mogelijk doordat de overvallers dachten dat er een specifieke buit te halen viel. 

In Almere zouden de mannen opzoek zijn gegaan naar een kluis en in Weesp een hennepkwekerij. 

Compositietekening

Van de dader die in Almere een gelijkend politieuniform droeg heeft de politie een compositietekening gemaakt, deze compositietekening zal dinsdagavond worden getoond in de hoop dat er mensen zijn die de man herkennen. 

Ook is er een reconstructie gemaakt van de overval in Almere. Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432