[Column] Een schreeuw om aandacht
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Een schreeuw om aandachtGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 04 mei 2018 om 14:11 uur


Wat bezielt iemand om tijdens Nationale Dodenherdenking een 'lawaaiprotest' te willen houden? Ik heb dagenlang nagedacht naar enig vergelijkend iets maar tot op heden is mij dat nog niet gelukt. Waarschijnlijk omdat geen één normaal denkend en goed functionerend mens op zo'n idee zou kunnen komen.

De Nationale Dodenherdenking zou racistisch zijn. Anno 2018 wordt alles racistisch gevonden, het houdt niet op. Wel is het zo dat ik opmerk dat al het geroeptoeter over dingen die racistisch zouden zijn, afkomstig is van een minderheid. Een minderheid die plotsklaps opduikt, uit het niets. 

Nu is het weer een 40-jarige man die dus vrijdagavond wil gaan schreeuwen op de Dam in Amsterdam of als alternatief het luchtalarm wil laten afgaan voorafgaand aan de twee minuten stilte. Wat ik mij dan afvraag is hoe zo'n man op middelbare leeftijd ineens tot zo'n waanidee komt? Is het hele leven al sinds dag en dauw verpauperd zoals het leven van Karst T. die op een gegeven moment door de hekken besloot te rijden op Koninginnedag? En wat is de volgende stap van diegene nu zijn aangekondigde 'lawaaiprotest' van alle kanten wordt tegengehouden? 

Ik denk dat het gewoon pure verveling van zo iemand is. Het begon waarschijnlijk met ooit ontslagen worden, schulden maken en vervolgens het leven moeten doorkomen als kluizenaar omdat het leven buiten de voordeur niet is weggelegd voor diegene. Vervolgens een tweedehands computer aanschaffen om online enige vorm van aanspraak te hebben. Met anonieme profielen natuurlijk. 

Mensen met het levensmotto 'liever berucht dan bekend'. Met een mooi woord kun je dit een theatrale persoonlijkheidsstoornis noemen, in de volksmond heet dit 'aandachtsgeil' - meer kan ik er niet van maken. 

Vrijdagochtend werd gemeld dat het eenmans actiecomité afzag van een 'lawaaiprotest' op de Dam. Goede afleidingsmanoeuvre, en dan zeker vrijdagavond alsnog tussen het publiek staan om te gaan schreeuwen om aandacht? 

Ik hoop dat de veiligheidsdiensten (zoals elk jaar) ook vanavond weer goed hun werk doen zodat men in alle vrijheid kan herdenken. Er liggen immers niet voor niets sluipschutters op de daken rondom de Dam. 

Vanavond herdenken wij diegenen die hebben gestreden voor hetgeen wat tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste zaken ter wereld is. Vrijheid.

-
 

Max Joling - Columnist


TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.