Klik om te vergroten

Eerste vega(n) lunchcafe van Almere opent komende zomer haar deuren
Laatste update: dinsdag 08 mei 2018 - 12:35 uur


Komende zomer opent er mogelijk een vega(n) café in Almere Centrum - een primeur voor de stad want op dit moment kent Almere nog geen horecagelegenheid voor vegetariërs of veganisten.

"Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Maar waar in de meeste steden de vega(n) horecazaken als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft Almere nog achter", vertelt initiatiefneemster Kimberley Vonk.

Deze zomer komt daar verandering in: het allereerste volledig vega(n) lunchcafé in Almere Centrum opent haar deuren onder de naam The Black Cockatoo. Voor de realisatie van het café is Kimberley een crowdfunding campagne gestart.

Het wordt tijd dat je in Almere als vegetariër of veganist ook terecht kunt in de horeca vindt ondernemer Kimberley Vonk: "Ik vind dat Almere niet achter mag blijven. Met The Black Cockatoo wil ik een plek bieden voor alle vegetariërs, flexitariërs en veganisten die Nederland telt. Het wordt een duurzame groene plek met op de menukaart overheerlijke voedzame gerechten, gemaakt van kwalitatieve streekproducten.

Inspiratie

Voor de inrichting heeft de onderneemster zich laten inspireren door de cafés die zij in Melbourne bezocht. 

"Tijdens mijn bezoek aan Melbourne werd ik ontzettend geïnspireerd door de vele laneway cafés die je er vindt: de unieke vintage meubels botanische invloeden maar ook de kaart van The Black Cockatoo krijgt een Australisch tintje. Iets wat je ook nog niet ziet in Almere", vertelt Vonk.

Crowdfunding

Voor de realisatie heeft de onderneemster een pand op het oog, midden in het centrum van Almere. Om de verbouwing en keukenapparatuur te financieren is Vonk een crowdfunding-campagne gestart.

In totaal is er een investering van 30.000 euro nodig waarvan op dit moment bijna de helft al is opgehaald. Meer informatie over de crowdfunding voor de investering is te vinden op deze website.

Foto: initiatiefneemster Kimberley Vonk


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.