Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in een hoger beroep 8 jaar cel geëist tegen een 39-jarige man uit Almere die verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan de uitbuiting van een jonge vrouw uit Utrecht.

De advocaat-generaal noemde de zaak in zijn verhaal het 'schoolvoorbeeld van een pooierboy-verhaal'. De verdachte en het slachtoffer hadden sinds eind 2011 een relatie: vanaf dat moment zou de verdachte het slachtoffer steeds meer hebben geïsoleerd van de buitenwereld, haalde steeds haar bankrekening leeg en zou regelmatig de vrouw hebben geslagen.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte het slachtoffer chanteerde en heeft voorbereid om haar in de prostitutie te laten werken.

Uitbuiting

Het OM meent dat de verdachte het slachtoffer 7 maanden lang heeft uitgebuit door haar met veel en ernstig geweld onder grote druk te zetten om zoveel mogelijk te werken. 

Het daarmee verdiende geld moest zij aan hem afstaan, de man leefde van het geld van het slachtoffer.

Hoger beroep

In eerste instantie werd er door de rechtbank 6 jaar cel opgelegd tegen de man, het OM eiste 7 jaar. Nadat de man in hoger beroep ging werd er vrijdag door het OM 8 jaar cel geëist. 

In de eis is rekening gehouden met het feit dat de man geen enkel berouw toonde of inzicht in zijn gedrag heeft gegeven. Ook was de man ten tijde van de gepleegde feiten, in voorwaardelijke vrijheid gesteld wat is meegenomen in de eis.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432