Klik om te vergroten

Eis van 8 jaar cel tegen Almeerder (39) voor mensenhandel
Laatste update: vrijdag 08 juni 2018 - 16:42 uur


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in een hoger beroep 8 jaar cel geëist tegen een 39-jarige man uit Almere die verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan de uitbuiting van een jonge vrouw uit Utrecht.

De advocaat-generaal noemde de zaak in zijn verhaal het 'schoolvoorbeeld van een pooierboy-verhaal'. De verdachte en het slachtoffer hadden sinds eind 2011 een relatie: vanaf dat moment zou de verdachte het slachtoffer steeds meer hebben geïsoleerd van de buitenwereld, haalde steeds haar bankrekening leeg en zou regelmatig de vrouw hebben geslagen.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte het slachtoffer chanteerde en heeft voorbereid om haar in de prostitutie te laten werken.

Uitbuiting

Het OM meent dat de verdachte het slachtoffer 7 maanden lang heeft uitgebuit door haar met veel en ernstig geweld onder grote druk te zetten om zoveel mogelijk te werken. 

Het daarmee verdiende geld moest zij aan hem afstaan, de man leefde van het geld van het slachtoffer.

Hoger beroep

In eerste instantie werd er door de rechtbank 6 jaar cel opgelegd tegen de man, het OM eiste 7 jaar. Nadat de man in hoger beroep ging werd er vrijdag door het OM 8 jaar cel geëist. 

In de eis is rekening gehouden met het feit dat de man geen enkel berouw toonde of inzicht in zijn gedrag heeft gegeven. Ook was de man ten tijde van de gepleegde feiten, in voorwaardelijke vrijheid gesteld wat is meegenomen in de eis.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

ReactiesMax Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.