Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Overige

Jeroen (31) en Ryan (7) prikken negen vuilniszakken vol zwerfafval bij elkaar tijdens avondvierdaagse

Jeroen (31) en Ryan (7) prikken negen vuilniszakken vol zwerfafval bij elkaar tijdens avondvierdaagse

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

De 31-jarige Jeroen Soetens uit Almere heeft met zijn 7-jarige zoontje Ryan afgelopen week een goede daad verricht tijdens- en na de avondvierdaagse in Almere: voorzien van een vuilniszak en prikstok liepen zij mee en verzamelden tijdens de route in totaal 9 zakken vol zwerfafval.

"Tijdens het lopen liep ik met een prikstok en liep Ryan met zijn handschoenen aan omdat hij fanatiek elk klein dingetje wilde oppakken", vertelt Jeroen.

Omdat er tijdens de avondvierdaagse als stoet gelopen wordt en er een bepaald tempo wordt aangehouden, besloten Jeroen en Ryan om de hekkensluiters van de stoet te vormen om toch te kunnen prikken zonder voor vertraging te zorgen.

Supporters van schoon

Vorig jaar liepen Jeroen en Ryan voor het eerst mee met de avondvierdaagse waarbij zij toen al te maken kregen met het vuil langs de route.

Jeroen en Ryan zijn supporters van schoon (een initiatief voor een schonere omgeving, red.) wat mede aanleiding was voor het idee: "Ik vind het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk te leren dat het niet normaal is om afval op straat te gooien", vertelt Jeroen verder.

Na de eerste avond lopen kreeg het tweetal al vele positieve reacties waarop Jeroen de volgende dag naar de stadsreiniging is gegaan: daar vroeg hij extra prikstokken, vuilniszakken en handschoenen zodat meer mensen het initiatief konden volgen.

Zwerfafval

In totaal prikten Jeroen en Ryan 9 vuilniszakken vol zwerfafval bij elkaar: na elke pauze werd de volle vuilniszak omgewisseld voor een lege vuilniszak waarna er weer verder geprikt kon worden.

Omdat het 'slechts' 9 vuilniszakken betrof, paste het in de container van Jeroen zelf: "Het was niet nodig om hiervoor stadsreiniging te bellen om het op te laten halen. Het meeste afval bestond uit plastic en blik."

Op de vraag of Jeroen en Ryan volgend jaar weer van de partij zijn om naast het behalen van de medaille, bij te dragen aan een schonere leefomgeving wordt er enthousiast gereageerd: "Sowieso!"

-Jeroen en Ryan op pad tijdens de avondvierdaagse


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.6 ℃
Voelt als 13.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (10.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog