PEILING: `Staking in het openbaar vervoer` - Klik hier om deel te nemen aan de peiling!
Klik om te vergroten

Wethouder Herrema zeer verontwaardigd en aangedaan over handelen Almere Deze WEEK
Laatste update: woensdag 13 juni 2018 - 08:42 uur


Wethouder Tjeerd Herrema is zeer verontwaardigd en aangedaan over het handelen van Almere Deze WEEK. Dat schrijft de gemeente in een schriftelijke reactie.

De wethouder kan niet begrijpen waarom de krant in plaats van de onderzoeksresultaten af te wachten ervoor heeft gekozen om de publieke aanval op hem te openen. 

Herrema neemt afstand van de aantijgingen die de krant richting hem uit.

Broekzakgesprek

Maandag vond er een broekzakgesprek van 13 seconden plaats tussen Herrema en een redacteur van Almere Deze WEEK waar in was te horen hoe de wethouder een grote boodschap deed. De verbinding werd vervolgens door de geschrokken redacteur verbroken.

Toen de redacteur vervolgens contact zocht via Messenger om het voorval te melden, reageerde Herrema met 'hoop dat je er geen rode oortjes van hebt gekregen' wat door de redacteur werd beschouwd als intimiderende en onbetamelijke reactie.

Er werd een officiële klacht ingediend bij de burgemeester waarna een gesprek volgde tussen de burgemeester en de twee betrokken partijen.

Onderzoek

Al direct schakelde Herrema uit eigen initiatief een onderzoeksbureau in om de oorzaak van het broekzakgesprek te achterhalen, hij betaalde dit onderzoek uit eigen zak.

Hieruit bleek dat er inderdaad sprake was van een broekzakgesprek. Inmiddels heeft de wethouder maatregelen genomen door een hoesje voor zijn telefoon te kopen.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

10 reacties

 • Barbara

  woensdag 13 juni 2018

  Tjonge dat dit het NIEUWS haalt. Blijkbaar niets beters te doen? En er dan ook nog zo'n drama van maken! Doorgeschoten 'me to'. Welkom in de volwassen wereld!

  • Willem

   woensdag 13 juni 2018

   Het is weer zo ver; de redactieleden van Almere DEZE WEEK zijn weer bezig met een persoonlijk geschil via hun eigen medium te beslechten. In hun krant openlijk van alles publiceren over 'de tegenstander', in dit geval Herrema, maar zelf je naam niet bij het artikel zetten, ook niet de naam van de betreffende 'getraumatiseerde' redacteur. Anderen optimaal beschadigen via je eigen krant, en zelf anoniem buiten schot blijven. Gebruikelijk bij deze 'krant'. Journalistiek gezien beschamend. Tegengeluiden worden door dit kwaliteitsarme medium ook geelimineerd. Zo is dit bericht, toch zonder onwelvoegelijk taalgebruik, geblokt op hun facebook pagina. Hoezo vrijheid van meningsuiting en hoor en wederhoor? Verder; Als je als journalist overstuur raakt omdat je iemand hoort poepen, en door een minder leuk berichtje een 'vertrouwensbreuk' met een wethouder oploopt en aangeeft (zelfs bij de burgemeester!) niet meer met hem te kunnen werken weet ik wel de oplossing; ga wat anders doen!

   • Mieke

    woensdag 13 juni 2018

    Mijn hemel zeg dat hier überhaupt de moeite word genomen. Je kan er ook even samen hard om lachen en daarna verder met de orde van de dag. Doe eens gek eet een appel

    • Karin

     woensdag 13 juni 2018

     Toen ik gister op een bericht hier over reageerde (omdat ik t nog al onzin vind om een trauma op te lopen van een poepende man) kreeg ik veel boze reacties Want dit was echt niet grappig (vind ik wel) een broekzak gesprek bestaat niet meer, alleen op mijn zeer verouderde Samsung S6 dan (armoezaaier) enz. Ik ben zo blij te lezen dat er toch nog meer mensen zijn die niet alles als kwetsend ervaren Gelukkig we zijn nog niet verloren, misschien gaan we toch niet ten ondrr aan asn watjes met veel te tere zieltjes

     • Willem

      woensdag 13 juni 2018

      'Hopelijk krijg je geen rode oortjes' werd door de redacteur als 'intimiderend' aangemerkt...... Intimiderend genoeg om er in zijn eigen krant een heel verhaal aan op te hangen en de betreffende persoon aan te geven bij de burgemeester🤣.

      • Karin

       woensdag 13 juni 2018

       Willem Miermans daar wordt je toch moe van? Ik kom uit de tijd (en stad) dat je nog werd na gevloten va de steiger (irritant? Ja/ traumatisch? Nee), en dat de markt koopman nog "zeg t is moppie" kon zeggen zonder een hysterische me2 melding aan zn broek te hebben hangen. "We" slaan door, alles wordt als kwetsend en beledigend gezien. Het gaat echt heel saai wordenals we nergens meer om kunnen lachen hoor

       • René

        woensdag 13 juni 2018

        Weer eens duidelijk en helder neergezet Willem. En weer laat ADW zich kennen door fatsoenlijke kritiek te blocken. Afgelopen weekend was het WK poepen 😜 in het oosten van ons land, zou de betreffende “tere journalist” daar verslag van hebben mogen doen? 🤪

        • Willem

         woensdag 13 juni 2018

         René van Eijbergen denk het niet. Daar zou hij danig van getraumatiseerd zijn geraakt. In dat geval zelfs de burgemeester overslaan en onze koning persoonlijk gaan inlichten. 🤣

         • Fina

          woensdag 13 juni 2018

          En nu schijt hij in ze broek 😂😂

          • Regina

           woensdag 13 juni 2018

           Karin ten Cate-Kievoet dus dat.... het gaat te ver.. veel te ver

           Reactie plaatsen

           Klik hier om een reactie te plaatsen.