Klik om te vergroten


Wethouder Herrema zeer verontwaardigd en aangedaan over handelen Almere Deze WEEK
Laatste update: woensdag 13 juni 2018 - 08:42 uurWethouder Tjeerd Herrema is zeer verontwaardigd en aangedaan over het handelen van Almere Deze WEEK. Dat schrijft de gemeente in een schriftelijke reactie.

De wethouder kan niet begrijpen waarom de krant in plaats van de onderzoeksresultaten af te wachten ervoor heeft gekozen om de publieke aanval op hem te openen. 

Herrema neemt afstand van de aantijgingen die de krant richting hem uit.

Broekzakgesprek

Maandag vond er een broekzakgesprek van 13 seconden plaats tussen Herrema en een redacteur van Almere Deze WEEK waar in was te horen hoe de wethouder een grote boodschap deed. De verbinding werd vervolgens door de geschrokken redacteur verbroken.

Toen de redacteur vervolgens contact zocht via Messenger om het voorval te melden, reageerde Herrema met 'hoop dat je er geen rode oortjes van hebt gekregen' wat door de redacteur werd beschouwd als intimiderende en onbetamelijke reactie.

Er werd een officiële klacht ingediend bij de burgemeester waarna een gesprek volgde tussen de burgemeester en de twee betrokken partijen.

Onderzoek

Al direct schakelde Herrema uit eigen initiatief een onderzoeksbureau in om de oorzaak van het broekzakgesprek te achterhalen, hij betaalde dit onderzoek uit eigen zak.

Hieruit bleek dat er inderdaad sprake was van een broekzakgesprek. Inmiddels heeft de wethouder maatregelen genomen door een hoesje voor zijn telefoon te kopen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

ReactiesMax Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.