Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Wethouder Herrema zeer verontwaardigd en aangedaan over handelen Almere Deze WEEK
Laatste update: woensdag 13 juni 2018 - 08:42 uur


Wethouder Tjeerd Herrema is zeer verontwaardigd en aangedaan over het handelen van Almere Deze WEEK. Dat schrijft de gemeente in een schriftelijke reactie.

De wethouder kan niet begrijpen waarom de krant in plaats van de onderzoeksresultaten af te wachten ervoor heeft gekozen om de publieke aanval op hem te openen. 

Herrema neemt afstand van de aantijgingen die de krant richting hem uit.

Broekzakgesprek

Maandag vond er een broekzakgesprek van 13 seconden plaats tussen Herrema en een redacteur van Almere Deze WEEK waar in was te horen hoe de wethouder een grote boodschap deed. De verbinding werd vervolgens door de geschrokken redacteur verbroken.

Toen de redacteur vervolgens contact zocht via Messenger om het voorval te melden, reageerde Herrema met 'hoop dat je er geen rode oortjes van hebt gekregen' wat door de redacteur werd beschouwd als intimiderende en onbetamelijke reactie.

Er werd een officiële klacht ingediend bij de burgemeester waarna een gesprek volgde tussen de burgemeester en de twee betrokken partijen.

Onderzoek

Al direct schakelde Herrema uit eigen initiatief een onderzoeksbureau in om de oorzaak van het broekzakgesprek te achterhalen, hij betaalde dit onderzoek uit eigen zak.

Hieruit bleek dat er inderdaad sprake was van een broekzakgesprek. Inmiddels heeft de wethouder maatregelen genomen door een hoesje voor zijn telefoon te kopen.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

ReactiesMax Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.