Klik om te vergroten


Fiets van MS-patient gestolen in Parkwijk: "Ik moest terug naar mijn huis in Tussen de Vaarten lopen"
Laatste update: zondag 17 juni 2018 - 09:54 uurWie heeft de fiets van Jeannette uit Tussen de Vaarten gezien? Doordat zij MS heeft, is de fiets van levensbelang waardoor zij nu genoodzaakt is om het grootste deel van haar dagelijkse activiteiten te staken.

"Ik heb MS en krachtverlies in mijn linkerknie, hierdoor doet lopen mij pijn en daarnaast heb ik ook nog een hernia in mijn linker SI-gewricht", vertelt Jeannette.

De fiets (merk/type: Spirit Regular 28 inch mat zwart) is zaterdagavond tussen 19.00 en 22.15 uur gestolen bij de Albert Heijn in Parkwijk, na het ontdekken van de diefstal besloot Jeannette om aangifte te doen. Het enige lichtpunt in het verhaal: er zijn camerabeelden van de diefstal.

Lopend naar huis

Omdat zij nog in afwachting is van haar taxipas, heeft zij ook geen gebruik kunnen maken van de taxi en heeft zo vanaf de supermarkt naar haar huis in Tussen de Vaarten moeten lopen: "Daarmee heb ik heel veel van mijn lichaam gevraagd en loop ik het risico op een schub (relapse van MS) wat er voor kan zorgen dat ik halfzijdig verlamd kan raken of blind kan worden.

De fiets geeft Jeannette de mogelijkheid om alle locaties te bereiken verder dan 50 meter, bijvoorbeeld het centrum, station, theater of bioscoop. Ook kan Jeannette nu niet meer samen met haar dochter op pad.

In beweging

"Ook zorgt de fiets dat ik minder last heb van de MS omdat sporten goed voor je hersenen en conditie is. Door te sporten kan ik de relapsen van MS beter opvangen en blijft de zenuwgeleiding sterker", vertelt Jeannette verder.

Jeannette denkt dat de fietsendief voor een andere fiets was gegaan wanneer er van haar MS was afgeweten: "Als diegene er van af wist had diegene mijn fiets niet meegenomen, hoop ik maar."

Wanneer de dief spijt heeft van zijn daad, is Jeannette bereikbaar via het nummer 06 56338725 om haar fiets terug in ontvangst te nemen.

De fiets


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.