Klik om te vergroten


[Update] Commotie over voormalig VVD'er die op Facebook losgaat op Marokkanen
Laatste update: zondag 17 juni 2018 - 13:19 uurEr is commotie ontstaan over Ronald Laken die eerder dit jaar op de kandidatenlijst stond voor de VVD in Almere.

Aanleiding voor de ontstane commotie is een geschreven reactie door Laken waar in hij een aardig woordje spreekt over Marokkanen: zo vraagt hij zich af wanneer Nederlanders eens zeggen dat zij 'klaar zijn met die buitenlanders'.

Vervolgens doet de Almeerder er nog een schepje bovenop: "Zeker weer zo'n kenker Marokkaan. Ik deins geen centimeter meer terug voor dat soort rattenvolk. Ik neem nu altijd een mes mee als ik ga stappen en timmer ze sowieso in elkaar als ze weer eens mensen op straat of vrouwen beledigen."

De voormalig VVD'er sluit af met het advies om in het vervolg, bij dergelijke incidenten, een splijthamer bij de deur te leggen. 

Alhoewel Laken tegenover Almere Nieuws ontkent dat de betreffende reactie door hem de wereld in is geslingerd, zegt hij tegenover Omroep Flevoland dat hij van mening is dat hij zulke opmerkingen kan maken en zegt daarbij trots te zijn zulke uitlatingen te kunnen doen.

'Geschrokken'

De VVD zegt in een verklaring geschrokken te zijn van de uitlatingen op Facebook en zegt daarbij dat de partij niet bekend was met de opvattingen van Laken tijdens de selectieprocedure voor de kandidatenlijst in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen: "De heer Laken spreekt op geen enkele wijze namens de VVD en zijn uitlatingen passen ook totaal niet bij ons."

Verder zegt de partij dat zij zich distantiëren van de uitlatingen en zegt dat Laken geen lid is van de VVD.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.