In de laatste twee weekenden van juni is er verkeershinder op de A6 als gevolg van werkzaamheden aan het knooppunt Almere. Dat meldt Rijkswaterstaat woensdagochtend.

Het knooppunt zal worden aangesloten op de nieuwe rijstroken van de A6 Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost.

"Hierdoor zal het knooppunt tijdens deze weekenden gedeeltelijk afgesloten zijn. Ook zijn meerdere toe- en afritten tijdelijk niet beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en een langere reistijd", vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Overzicht

  • In het weekend van vrijdag 22 juni tot maandag 25 juni is de verbinding vanaf de A27 naar de A6 richting Almere en Amsterdam dicht;
  • In het weekend van vrijdag 29 juni tot maandag 2 juli is de verbinding vanaf de A27 naar de A6 richting Almere en Amsterdam dicht;
  • In het weekend van vrijdag 29 juni tot maandag 2 juli is de verbinding vanaf de A6 komende uit Lelystad richting de A27 in de nacht dicht.

Nieuwe verkeerssituatie

Vanaf de ochtend van maandag 2 juli geldt er een nieuwe verkeerssituatie aan de noordkant van het knooppunt Almere. Het verkeer vanuit Lelystad richting de A27 zal voortaan links in plaats van rechts moeten aanhouden.

Verkeer vanuit Lelystad richting Almere en Amsterdam zal voortaan rechts moeten uitvoegen waar zij om het knooppunt heengaan. Het verkeer rijdt dan op een toekomstige parallelrijbaan - dit is een tijdelijke situatie totdat ook de hoofdrijbaan gereed is.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Babette Zwarts op woensdag 20 juni 2018 om 14.51 uur Brian Kok werk aan de winkel💪🏻


avatar

Geplaatst door Loes Bavelaar op woensdag 20 juni 2018 om 12.52 uur Hou het in de gaten Eef van Wijlen voor vrijdagavond .


avatar

Geplaatst door An Haker op woensdag 20 juni 2018 om 13.26 uur Eelco Haker...hebben wij hier vrijdag last van..


avatar

Geplaatst door Marco de Reijke op woensdag 20 juni 2018 om 11.41 uur Moet zeggen begint wel mooi op te knappen hoor! Weg wordt super groot! 💪🏻💪🏻


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.