Klik om te vergroten


Plannen voor hotel en bioscoop in centrum Almere Buiten krijgen meer vorm
Laatste update: donderdag 21 juni 2018 - 18:37 uurDe plannen voor de komst van een hotel en bioscoop naar het centrum van Almere Buiten krijgen meer vorm: zo moet het hotel vlak achter het station komen waar nu nog het 'BuitenPlein' te vinden is. 

De bioscoop zou op de plek van het parkeerterrein bij het Philadelphiapad moeten komen. De voortgang voor de plannen werd woensdagmiddag gemeld in een brief door het college van B&W. 

Winkelstraat doortrekken

Door het hotel met een grootte van 5000 vierkante meter vlak achter het station te bouwen, wordt de winkelstraat doorgetrokken. Ook komt er in dit complex ongeveer 900 vierkante meter aan winkels en horeca. 

Aan de zijde van het station zou een plek gecreëerd moeten worden gevuld met horeca en zonneterrassen. Ook is er het plan om 16 kleine, sociale huurwoningen te vestigen.

Het streven is om het hotel eind 2019 / begin 2020 te openen.

Bioscoop

De bioscoop zou 3000 vierkante meter groot moeten worden, de focus ligt momenteel op de ruimtelijke inpassing waarbij het programma naast de bioscoop bestaat uit 1500 vierkante meter detailhandel, 400 vierkante meter horeca en nog 63 appartementen in de vrije sector.

Volgens het college van B&W was het streven om in juni al duidelijkheid te hebben over de financiële haalbaarheid van het plan om een bioscoop te vestigen in het centrum van Almere Buiten, maar dat streven is niet gehaald.

Het doel is om in september helder te krijgen of de plannen financieel haalbaar zijn.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.