Klik om te vergroten


Gevangenis in Almere gaat dicht
Laatste update: vrijdag 22 juni 2018 - 16:40 uurDe gevangenis in Almere gaat haar deuren sluiten. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

In totaal werken er 250 medewerkers welke de beslissing van het kabinet vrijdagmiddag te horen hebben gekregen.

De reden voor de sluiting is dat het aantal gevangenen al jarenlang afneemt. Naast de gevangenis in Almere sluiten ook de gevangenissen in Zeist, Zoetermeer en Zwaag haar deuren. 

Geen gedwongen ontslagen

Sander Dekker (minister voor Rechtsbescherming) zegt dat er geen gedwongen ontslagen vallen: de werknemers van de vier gevangenissen zullen zo veel mogelijk worden overgeplaatst naar gevangenissen in de buurt.

Het vorige kabinet (Rutte II) had in 2016 al plannen om de gevangenis in Almere als gevolg van bezuinigingen te sluiten in 2019 - toen legde personeel uit protest het werk neer. Het plan werd toen niet doorgezet doordat de bezuinigingen niet doorgingen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.