Klik om te vergroten

PVV stelt schriftelijke vragen over achterstallig onderhoud in wijken
Laatste update: dinsdag 03 juli 2018 - 11:11 uur


De PVV heeft dinsdag schriftelijke vragen gesteld aan het college over het achterstallig onderhoud in de wijken. Door bewoners werd er onlangs een petitie gestart om Almere weer leefbaar groen te maken, de petitie is inmiddels al honderden keren ondertekend.

"Het onkruid komt over de stoepen heen te hangen en de berenklauw is inmiddels ook al gesignaleerd in de woonwijk. Het hoge gras heeft ook een gezondheidsrisico, namelijk tekenbeten", valt er te lezen in de petitie.

Ook kleine hondjes zijn niet meer terug te vinden in het hoge gras, takken van bomen komen op auto's terecht en het onkruid groeit maar door. 

Volgens de petitionaris zijn sommige hoeken van straten zó dicht begroeid dat de veiligheid in het geding is: "dit is een doorn in het oog van de inwoners van Almere."

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of het college bekend is met de signalen van Almeerders over het achterstallige onderhoud en of het college een overzicht kan verstrekken aan de gemeenteraad in welke wijken er sprake is van achterstallig onderhoud.

Ook wil de partij van het college weten wat de reden is van het achterstallige onderhoud en of er extra geld kan worden vrijgemaakt om de achterstanden in te lopen.

Lees ook: Petitie 'Almere weer leefbaar groen'


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Reacties