Klik om te vergroten

D66 stelt schriftelijke vragen over huisvesting leerlingen Het Universum
Laatste update: woensdag 04 juli 2018 - 19:48 uur


D66 heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld aan het college over de huisvesting van leerlingen van school Het Universum in Nobelhorst.

Vanaf komend schooljaar is er geen ruimte meer om de leerlingen uit de bovenbouw te huisvesten omdat de school te klein is geworden voor het grote aantal leerlingen. Als het aan de gemeente ligt, worden de leerlingen uit de bovenbouw vanaf komend schooljaar met bussen naar andere schoolgebouwen gebracht: niet in dezelfde wijk, maar in een ander stadsdeel.

Naar verwachting zou de huisvesting over een jaar wel in orde zijn doordat een kinderopvang dan een eigen pand zou betrekken. Geld voor een noodgebouw is er volgens de gemeente niet.

Schriftelijke vragen

D66 wil van het college weten of de gemeente te laat in actie is gekomen en of het college stappen kan ondernemen om het urgente probleem alsnog op te lossen.

Ook wil de partij weten of er inderdaad geen geld is voor een noodgebouw en of er een mogelijkheid is om de leerlingen op een andere manier alsnog te huisvesten.

Omdat de school gevestigd is in een nieuwbouwwijk waar hetzelfde probleem zich opnieuw kan voordoen, wil D66 ook weten wat het college kan doen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Reacties