D66 stelt schriftelijke vragen over huisvesting leerlingen Het Universum
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


D66 stelt schriftelijke vragen over huisvesting leerlingen Het UniversumGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 04 juli 2018 om 19:48 uur


D66 heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld aan het college over de huisvesting van leerlingen van school Het Universum in Nobelhorst.

Vanaf komend schooljaar is er geen ruimte meer om de leerlingen uit de bovenbouw te huisvesten omdat de school te klein is geworden voor het grote aantal leerlingen. Als het aan de gemeente ligt, worden de leerlingen uit de bovenbouw vanaf komend schooljaar met bussen naar andere schoolgebouwen gebracht: niet in dezelfde wijk, maar in een ander stadsdeel.

Naar verwachting zou de huisvesting over een jaar wel in orde zijn doordat een kinderopvang dan een eigen pand zou betrekken. Geld voor een noodgebouw is er volgens de gemeente niet.

Schriftelijke vragen

D66 wil van het college weten of de gemeente te laat in actie is gekomen en of het college stappen kan ondernemen om het urgente probleem alsnog op te lossen.

Ook wil de partij weten of er inderdaad geen geld is voor een noodgebouw en of er een mogelijkheid is om de leerlingen op een andere manier alsnog te huisvesten.

Omdat de school gevestigd is in een nieuwbouwwijk waar hetzelfde probleem zich opnieuw kan voordoen, wil D66 ook weten wat het college kan doen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.


TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.