Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumping
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumping

Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumping

Het aantal meldingen over afvaldumping en zwerfafval in Almere is licht gestegen, zo blijkt uit cijfers die de redactie van Almere Nieuws heeft opgevraagd bij de gemeente.

In 2016 kreeg de gemeente hierover 10.661 meldingen en in 2017 kwamen er 10.891 meldingen binnen - een lichte stijging.

Dit jaar zijn er tot nu toe 5.691 meldingen binnengekomen bij de gemeente over afvaldumping/zwerfafval in Almere.

Grofvuil

Inwoners hebben de mogelijkheid om grofvuil tegen betaling (15,00 euro) de volgende werkdag op te laten halen. Ook haalt stadsreiniging het grofvuil gratis op waarbij er een wachttijd van twee weken is tussen het maken van de afspraak en de ophaaldatum.

In totaal werden er in 2016 bij de gemeente 22.519 afspraken gemaakt om grofvuil te laten ophalen, in 2017 was dit aantal 26.976.

Politiek

Het onderwerp afvaldumping is al meerdere keren besproken in de gemeenteraad. Sven van der Burg (D66) zegt dat zijn partij de wethouders die verantwoordelijk zijn voor het beheer in de stad/afval kritisch zal blijven volgen.

"Het is echter niet alleen aan de politiek, maar ook om het gedrag van de mensen: lukraak en gemakzuchtig troep laten rondslingeren kan natuurlijk niet. Het is ook niet slim want de gemeente draait iedere keer op voor de kosten om alles op te ruimen en af te voeren, uiteindelijk betalen wij dat zelf", aldus Van der Burg die benadrukt dat het ook nog eens gevaarlijk is voor dieren en kleine kinderen.

Afval App

Sinds juni heeft de gemeente Almere een nieuwe app uitgebracht waar inwoners kunnen zien wanneer hun containers worden geleegd of waar bijvoorbeeld glasbakken in de wijk te vinden zijn.

Ook zijn er voldoende voorzieningen in de stad om het afval kwijt te kunnen zonder per se grofvuil te hoeven bellen: denk hierbij aan de verschillende recycleperrons die door heel Almere zijn gevestigd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 35.330
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 4.8 ℃
Voelt als 1.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (02.55 uur)
Hoogst 5.0 ℃ (10.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)