Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumping
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumpingGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 06 juli 2018 om 17:16 uur


Het aantal meldingen over afvaldumping en zwerfafval in Almere is licht gestegen, zo blijkt uit cijfers die de redactie van Almere Nieuws heeft opgevraagd bij de gemeente.

In 2016 kreeg de gemeente hierover 10.661 meldingen en in 2017 kwamen er 10.891 meldingen binnen - een lichte stijging.

Dit jaar zijn er tot nu toe 5.691 meldingen binnengekomen bij de gemeente over afvaldumping/zwerfafval in Almere.

Grofvuil

Inwoners hebben de mogelijkheid om grofvuil tegen betaling (15,00 euro) de volgende werkdag op te laten halen. Ook haalt stadsreiniging het grofvuil gratis op waarbij er een wachttijd van twee weken is tussen het maken van de afspraak en de ophaaldatum.

In totaal werden er in 2016 bij de gemeente 22.519 afspraken gemaakt om grofvuil te laten ophalen, in 2017 was dit aantal 26.976.

Politiek

Het onderwerp afvaldumping is al meerdere keren besproken in de gemeenteraad. Sven van der Burg (D66) zegt dat zijn partij de wethouders die verantwoordelijk zijn voor het beheer in de stad/afval kritisch zal blijven volgen.

"Het is echter niet alleen aan de politiek, maar ook om het gedrag van de mensen: lukraak en gemakzuchtig troep laten rondslingeren kan natuurlijk niet. Het is ook niet slim want de gemeente draait iedere keer op voor de kosten om alles op te ruimen en af te voeren, uiteindelijk betalen wij dat zelf", aldus Van der Burg die benadrukt dat het ook nog eens gevaarlijk is voor dieren en kleine kinderen.

Afval App

Sinds juni heeft de gemeente Almere een nieuwe app uitgebracht waar inwoners kunnen zien wanneer hun containers worden geleegd of waar bijvoorbeeld glasbakken in de wijk te vinden zijn.

Ook zijn er voldoende voorzieningen in de stad om het afval kwijt te kunnen zonder per se grofvuil te hoeven bellen: denk hierbij aan de verschillende recycleperrons die door heel Almere zijn gevestigd.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.