Klik om te vergroten

Meer dan 10.000 meldingen per jaar bij gemeente over afvaldumping
Laatste update: vrijdag 06 juli 2018 - 17:16 uur


Het aantal meldingen over afvaldumping en zwerfafval in Almere is licht gestegen, zo blijkt uit cijfers die de redactie van Almere Nieuws heeft opgevraagd bij de gemeente.

In 2016 kreeg de gemeente hierover 10.661 meldingen en in 2017 kwamen er 10.891 meldingen binnen - een lichte stijging.

Dit jaar zijn er tot nu toe 5.691 meldingen binnengekomen bij de gemeente over afvaldumping/zwerfafval in Almere.

Grofvuil

Inwoners hebben de mogelijkheid om grofvuil tegen betaling (15,00 euro) de volgende werkdag op te laten halen. Ook haalt stadsreiniging het grofvuil gratis op waarbij er een wachttijd van twee weken is tussen het maken van de afspraak en de ophaaldatum.

In totaal werden er in 2016 bij de gemeente 22.519 afspraken gemaakt om grofvuil te laten ophalen, in 2017 was dit aantal 26.976.

Politiek

Het onderwerp afvaldumping is al meerdere keren besproken in de gemeenteraad. Sven van der Burg (D66) zegt dat zijn partij de wethouders die verantwoordelijk zijn voor het beheer in de stad/afval kritisch zal blijven volgen.

"Het is echter niet alleen aan de politiek, maar ook om het gedrag van de mensen: lukraak en gemakzuchtig troep laten rondslingeren kan natuurlijk niet. Het is ook niet slim want de gemeente draait iedere keer op voor de kosten om alles op te ruimen en af te voeren, uiteindelijk betalen wij dat zelf", aldus Van der Burg die benadrukt dat het ook nog eens gevaarlijk is voor dieren en kleine kinderen.

Afval App

Sinds juni heeft de gemeente Almere een nieuwe app uitgebracht waar inwoners kunnen zien wanneer hun containers worden geleegd of waar bijvoorbeeld glasbakken in de wijk te vinden zijn.

Ook zijn er voldoende voorzieningen in de stad om het afval kwijt te kunnen zonder per se grofvuil te hoeven bellen: denk hierbij aan de verschillende recycleperrons die door heel Almere zijn gevestigd.

Lees ook: Almere Afval App beschikbaar voor Android en iOS


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Reacties