College moet voor 1 september met oplossing komen voor tentenkamp vol illegalen in Oosterwold
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


College moet voor 1 september met oplossing komen voor tentenkamp vol illegalen in OosterwoldGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 13 juli 2018 om 09:39 uur


Het college van B&W moet vóór 1 september met een oplossing komen wat betreft het tentenkamp vol illegalen in de nieuwbouwwijk Oosterwold. 

Daarover is donderdagavond een motie aangenomen welke door oppositiepartijen PVV, CDA en coalitiepartij VVD werd ingediend.

Inspiratie Inc. 

De tenten waar de illegalen momenteel in leven, zowel volwassenen als kinderen, zijn aangeboden door de gesubsidieerde stichting Inspiratie Inc. 

Volgens eigen zeggen hebben zij deze opvang aangeboden gekregen omdat zij anders nergens terecht zouden kunnen. Deze redenering wordt tegengesproken door COA en Leger des Heils. 

Onduidelijkheid

Bij de gemeente heerst onduidelijkheid over het exacte aantal illegalen en hun afkomst. Ook is niet precies duidelijk wat de juridische status van de illegalen. 

Alhoewel er in de motie is besproken dat het college vóór 1 september met een oplossing moet zijn komen, kon de verantwoordelijke wethouder Jerzy Soetekouw dit niet garanderen. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.