Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Overige

Dit zijn de voordelen en nadelen van het laten repareren van een auto

Foto: aangeleverd

Dit zijn de voordelen en nadelen van het laten repareren van een auto

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Geen enkele auto gaat eeuwig mee. Vroeg of laat zal er een belangrijk onderdeel kapot gaan, waardoor u voor een keuze komt te staan: laat ik mijn auto repareren of vervang ik hem? Dit is meestal geen gemakkelijke keuze. De verkeerde keuze kan u veel geld kosten. Bovendien zijn er nogal wat zaken waar u rekening mee moet houden.

Om u wat op weg te helpen hebben we de voor- en nadelen van laten repareren op een rijtje gezet.

Voordeel 1: het is goedkoper

Het eerste waar u aan zou moeten denken zijn de kosten van een eventuele reparatie tegenover de kosten van vervanging. Op het eerste gezicht lijkt repareren een stuk goedkoper. De meeste defecten kunnen voor een paar honderd euro verholpen worden, terwijl de auto verkopen en een nieuwe (tweedehands) kopen duizenden euro’s zal kosten. 

Voordeel 2: u houdt dezelfde auto

Een auto is natuurlijk meer dan een vervoersmiddel. U ben er aan gewend, misschien houdt u zelfs op een bepaalde manier van uw auto. Dat is heel normaal. Wij ook. Rijden in uw oude auto geeft een fijn gevoel, omdat u de auto, inclusief gebreken, kent. Gek genoeg kan rijden in een auto met ‘kuren’ daarom veiliger zijn dan rijden in een gloednieuwe: u weet waar u op moet letten.

Voordeel 3: het is eenvoudiger

Tenzij u uw auto inruilt bij de dealer (wat sowieso niet voordelig is) zal het niet eenvoudig zijn om een partij te vinden die uw oude auto kapotte auto voor een goede prijs wilt kopen. Veel gemakkelijker is het om uw wagen te laten repareren, het verschuldigde bedrag te betalen en weer naar huis (of naar de horizon) te rijden!

Nadeel 1: het is duurder

Het is algemeen bekend dat wanneer een auto gebreken begint te vertonen, er meestal meerdere volgen. Op de lange termijn kan zo’n auto u daarom flink wat geld kosten. Ons advies: laat de auto goed nakijken en informeer uzelf. Sommige wagens zullen veel onderhoud vergen als ze op een bepaalde leeftijd zijn gekomen. Andere kunnen er na bijvoorbeeld een gereviseerde transmissie weer 100.000 kilometer tegenaan. Zijn de geschatte onderhoudskosten hoger dan de kosten voor vervanging? Vervang hem dan!

Nadeel 2: u houdt dezelfde auto

Hoewel het rijden in uw oude vertrouwde wagen fijn kan zijn, heeft het rijden in een gloednieuwe auto ook wel iets, toch? Bovendien geldt het argument dat het veiliger rijden is in een auto die vertrouwd is maar tot op een bepaalde hoogte. Het rijden in een auto die slecht schakelt of waarvan het vermogen soms wegvalt kan tot gevaarlijke situaties leiden bij het inhalen. In een nieuwe auto zul je dit niet hebben.

Nadeel: het kan nog eenvoudiger

Makkelijker nog dan uw auto direct te laten repareren, is hem direct te laten ophalen voor export. U verkoopt hem dan aan een gespecialiseerd inkoopbedrijf, waarna deze mensen hem zullen laten repareren in bijvoorbeeld Oost-Europa en hem daar verkopen. Meestal kunt u binnen een dag al uw auto verkopen voor export. Dit is niet alleen heel gemakkelijk, het is vaak financieel ook heel interessant. Zeker wanneer de reparatiekosten hoog zijn, valt hier veel winst te behalen, omdat reparaties in Oost-Europa een stuk goedkoper zijn dan hier . Moet u alleen nog wel een nieuwe auto uitzoeken met het geld dat u over houdt!


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.2 ℃
Voelt als 12.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 14.2 ℃ (08.48 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog