A6 bij Almere komend weekend afgesloten
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


A6 bij Almere komend weekend afgesloten
Laatste update: dinsdag 17 juli 2018 - 12:17 uurVanaf komende vrijdagavond tot en met maandagochtend is de A6 bij Almere tussen Stedenwijk en knooppunt Almere in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Volgens Rijkswaterstaat wordt er in deze periode gewerkt aan de verbreding waarbij de aannemer het verkeer omzet naar de nieuw aangelegde rijstroken. 

Doorgaand verkeer zal worden omgeleid via de A27 en A1, het lokale verkeer kan gebruik maken van de Hogering en de Buitenring.

Noorderdreef

De onderdoorgang Noorderdreef (ter hoogte van busstation 't Oor) gaat vrijdagmiddag om 12.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer, fietsers kunnen tot 20.00 uur nog gebruik maken van deze onderdoorgang.

De onderdoorgang zal niet meer terugkeren. Vanaf komende maandag zal een tijdelijk viaduct over de A6 in gebruik worden genomen ter hoogte van 't Oor voor al het verkeer.

Zodra de nieuwe viaducten gereed zijn, wordt het tijdelijke viaduct weer afgebroken - naar verwachting is dit in het eerste kwartaal van 2019.

Hinder voor fietsers

Rijkswaterstaat verwacht tussen Almere Haven en Almere Stad flinke hinder voor fietsers komend weekend: door de afsluiting van de onderdoorgang kunnen fietsers dit weekend alleen via het viaduct Havendreef of onderdoorgang Pedersenpad aan de andere kant van de A6 komen.

Vanaf maandagochtend kunnen fietsers gebruik maken van het tijdelijke viaduct.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.