Drie leden van de Almeerse PvdA-afdeling eisen dat fractievoorzitter Kerim Iskender zijn functie neerlegt omdat hij niet integer zou hebben gehandeld in de kwestie rondom Herrema. 

Iskender weigert echter om zijn functie neer te leggen, zo blijkt uit interne documenten en gesprekken welke in handen zijn van Omroep Flevoland

Woensdagavond vindt er een algemene ledenvergadering plaats waarbij de drie PvdA'ers alsnog hopen dat Iskender zijn spullen pakt. 

Telefoongesprek

De drie PvdA'ers uiten kritiek op de rol van Iskender tijdens de coalitieonderhandelingen en de kwestie rondom Tjeerd Herrema. 

Iskender zou niet goed door één deur kunnen met Herrema en wilde absoluut niet dat Herrema wethouder zou worden in de nieuwe coalitie - zo bleek uit een telefoongesprek tussen Iskender en een raadslid. 

In het telefoongesprek beweerde Iskender dat Herrema slecht zou functioneren, vaak te laat kwam, slechte deals maakte en discrimineerde. Iskender zou ook hebben gezegd dat hij Herrema ' al een eikel vond'. 

Het telefoongesprek vond plaats op 9 mei, toen de kwestie rondom Herrema nog niet speelde en de coalitievormingen nog in volle gang waren. 

'Persoonlijke mening'

In een reactie tegenover Omroep Flevoland zegt Iskender slechts zijn persoonlijke mening te hebben gegeven en wil niet ingaan op de inhoud van het telefoongesprek. 

De voorzitter van het Almeerse afdelingsbestuur zegt tegenover de regionale omroep het jammer te vinden dat PvdA'ers naar de pers zijn gestapt en de algemene ledenvergadering niet te hebben afgewacht.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Anjo Zilstra op woensdag 18 juli 2018 om 21.46 uur Laat Iskender zitten. Herrema had helemaal geen recht om als wethouder aan te blijven. De PvdA heeft ook hier behoorlijk verloren. Gadverdamme wat een man, daar wordt je toch misselijk van van dat kinderachtige gedram.


avatar

Geplaatst door Hans van der Sluis op woensdag 18 juli 2018 om 20.45 uur hoe nu verder met die floriade? Herrema weg, raad van commisarissen weg enz. Achterlatend een verdeelde mening van de stadsbevolking en een miljoenen investering. Natuurlijk komen er weer opvolgers, adviesbureaus enz....het zal de rekening alleen maar verder opdrijven ben ik bang voor. Het onderwerp in deze zelf...die voorzitter is fout!


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342