Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

PvdA-fractievoorzitter onder vuur om uitgelekt telefoongesprek over Herrema

PvdA-fractievoorzitter onder vuur om uitgelekt telefoongesprek over Herrema

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Drie leden van de Almeerse PvdA-afdeling eisen dat fractievoorzitter Kerim Iskender zijn functie neerlegt omdat hij niet integer zou hebben gehandeld in de kwestie rondom Herrema. 

Iskender weigert echter om zijn functie neer te leggen, zo blijkt uit interne documenten en gesprekken welke in handen zijn van Omroep Flevoland

Woensdagavond vindt er een algemene ledenvergadering plaats waarbij de drie PvdA'ers alsnog hopen dat Iskender zijn spullen pakt. 

Telefoongesprek

De drie PvdA'ers uiten kritiek op de rol van Iskender tijdens de coalitieonderhandelingen en de kwestie rondom Tjeerd Herrema. 

Iskender zou niet goed door één deur kunnen met Herrema en wilde absoluut niet dat Herrema wethouder zou worden in de nieuwe coalitie - zo bleek uit een telefoongesprek tussen Iskender en een raadslid. 

In het telefoongesprek beweerde Iskender dat Herrema slecht zou functioneren, vaak te laat kwam, slechte deals maakte en discrimineerde. Iskender zou ook hebben gezegd dat hij Herrema ' al een eikel vond'. 

Het telefoongesprek vond plaats op 9 mei, toen de kwestie rondom Herrema nog niet speelde en de coalitievormingen nog in volle gang waren. 

'Persoonlijke mening'

In een reactie tegenover Omroep Flevoland zegt Iskender slechts zijn persoonlijke mening te hebben gegeven en wil niet ingaan op de inhoud van het telefoongesprek. 

De voorzitter van het Almeerse afdelingsbestuur zegt tegenover de regionale omroep het jammer te vinden dat PvdA'ers naar de pers zijn gestapt en de algemene ledenvergadering niet te hebben afgewacht.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.162
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 20.2 ℃
Voelt als 17.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.4 ℃ (05.10 uur)
Hoogst 21.0 ℃ (15.39 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog