Klik om te vergroten

College: "Achterstallig groenonderhoud wordt zo snel mogelijk weggewerkt"
Laatste update: donderdag 19 juli 2018 - 11:49 uur


Het achterstallig onderhoud aan het groen in de wijken, wordt volgens het college zo snel mogelijk weggewerkt. 

De PVV in Almere stelde schriftelijke vragen naar aanleiding van verschillende signalen vanuit wijken waar sprake is van achterstallig onderhoud. 

Groeizaam weer 

Volgens het college is het achterstallige onderhoud resultaat van het groeizame weer in mei en begin juni, waardoor het college werd geconfronteerd met achterstanden in het dagelijkse groenonderhoud. 

Het college kan geen specifieke wijken noemen waar sprake is van achterstallig onderhoud omdat dit het geval is in heel Almere. 

Ook geeft het college als reden dat er deze zomer nieuwe aannemers van start zijn gegaan die de stad nog goed moeten leren kennen. 

In gesprek 

Het college zegt volop in gesprek te zijn met de aannemers om de achterstand zo spoedig mogelijk weg te werken, hierbij worden de situaties waarbij de (verkeers)veiligheid in het geding komt als eerst aangepakt. 

Volgens het college is er geen extra geld nodig om de achterstanden weg te werken maar is er extra inzet door aannemers nodig wat is vastgelegd in de contracten. Wanneer dat uitblijft, kan de gemeente er voor kiezen om boetes op te leggen. 


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

ReactiesMax Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.