Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Wat je van ver haalt is lekker

[Column] Wat je van ver haalt is lekker

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Directeur Jannewietske de Vries stapt op bij de Floriade. Ze kan burgemeester worden in Friesland en kan dat naar zeggen niet laten lopen omdat het haar geboortestreek is.

Ze laat dus haar (goedbetaalde) Floriade klus al na twee jaar vallen en weet echter zeker dat de Floriade een succes gaat worden omdat zij de basis heeft gelegd. Hiermee vast voorsoterend op het pareren van kritiek als het geen succes mocht gaan worden. Het heeft dan niet aan de voortvarende Janewietske gelegen. Tot 2018 ging het onder haar leiding immers uitstekend. Dat we dat vast weten, noteren, en niet vergeten om het ook in het persbericht te plaatsen.

Ik ben benieuwd uit welke windstreek er nu een overbetaalde passant wordt aangetrokken. Een passant die ook voor 2022 zal opstappen en 'de voorbereidingen goed zal achtergelaten' waarbij een fiasco niet aan diegene is toe te rekenen.

Diegene die tijdens de Floriade uiteindelijk als directeur dienst doet zal bij een teleurstellende wereldtentoonstelling aanvoeren dat hij/zij te kort van te voren was aangesteld en daardoor geen volledige grip had op de voorbereidingen. Voorbereidingen die de nodige gebreken vertoonde, die hem/haar niet kunnen worden aangerekend. Door dit circus kan na afloop niemand verantwoordelijk worden gesteld.

Ook de politici uiteraard niet want daar heeft de carrousel ook niet stil gestaan waarbij alle wethouder passanten uit de vele windstreken, hun handen in onschuld zullen wassen.

Is er een oplossing om dit te voorkomen? Jawel!

De beste kandidaat om op te nemen in de organisatie, met de meeste expertise, en sterk(st)e betrokkenheid met betrekking tot de Floriade, is namelijk beschikbaar. Dat was hij al voordat we een Friese passant aanstelde.

De nieuwe deskundige beloon je voor de verandering met een normale vergoeding, met een dikke bonus als hij zijn tijd (dus tot na 2022) heeft volbracht én het evenement succesvol is geweest. Hiervoor zet je de gestelde doelen op papier, met per behaalde doelstelling de bonus.

Als die voorwaarden niet acceptabel zijn heeft diegene er blijkbaar geen vertrouwen in en/of is niet van plan de rit uit te zitten.

Die stuwende kracht is beschikbaar! Ik neem aan dat hij de voorwaarden acceptabel zal vinden, maar hij zal het zeer waarschijnlijk niet worden. Hij woont namelijk in Almere..

Willem Miermans - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Advertentie (verbergen?)

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.2 ℃
Voelt als 12.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 14.2 ℃ (08.48 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog