Maansverduistering: komende vrijdag bloedrode maan
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Maansverduistering: komende vrijdag bloedrode maan
Laatste update: zondag 22 juli 2018 - 12:35 uurGrote kans dat je komende vrijdag getuige kan zijn van een bijzonder fenomeen in de lucht: een bloedrode maan als gevolg van een maansverduistering.

Bij een maansverduistering staat de maan in de schaduw van de aarde en weerkaatst zo het licht van de zon. 

Goed waarneembaar

Meerdere sterrenwachten verwachten dat de maansverduistering goed waarneembaar zal zijn omdat het naar verwachting vrijdagavond helder weer is. 

De totale verduistering begint vrijdagavond om 21.30 uur, het hoogtepunt wordt verwacht om 22.22 uur. De volledige eclips eindigt om 23.14 uur. 

Planeten

Ook zijn er komende vrijdag verschillende planeten zichtbaar wanneer er gebruik wordt gemaakt van een goede verrekijker. 

Zo zijn de ringen van Saturnus te zien, de vier manen van Jupiter en staat Venus op de plek waar de zon onder gaat. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.