Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

[Column] Vrij zijn

Filmstill: De Telegraaf

[Column] Vrij zijn

Hoera! De Gay Pride is van start gegaan waar mensen massaal uitkijken naar de jaarlijkse Canal Pride volgende week. Ikzelf hou er totaal niet van en vindt het ver weg staan van de werkelijkheid: mij zul je nooit in gewaagde kleding zien dansen in een sloep. Te overdreven.

Een soort zomercarnaval maar dan door op het water in de hoofdstad van ons land. Terwijl Nederland uit de top 10 is gevallen waar de rechten van LHBTI goed geregeld zijn, dansen we nog vrolijk door op de boot 'want feest'. Wanneer de acceptatie van homo's nog altijd een probleem is vind ik dat er geen reden is voor een feest.

Weliswaar zitten we in Nederland op een bepaald niveau waar inwoners van andere landen van dromen maar, voor Nederlandse denkbeelden moet er nog wel een aantal jaren aandacht worden besteden aan de acceptatie en bestrijding van intolerantie. Zelfde geldt voor andere problemen waarbij acceptatie en intolerantie een rol speelt.

Een aantal weken geleden hebben mijn echtgenoot en ik onze medewerking verleend aan een item voor De Telegraaf in aanloop naar de jaarlijkse Gay Pride. Er werd gezocht naar een voorbeeld van homohaat. Ik wilde het lekker dicht bij huis houden dus werd het item opgenomen in de straten van Almere. Om eerlijk te zijn was ik ook wel benieuwd naar de reacties; is het echt zo negatief als hoe je vaak in het nieuws leest?

Met een onherkenbare beveiliger achter ons konden we eindelijk even onszelf zijn en dat voelde heerlijk! Door mijn zonnebril zag ik natuurlijk wel mensen bedenkelijk kijken en hoorde ik achteraf van het camerateam dat er ook veel mensen omkeken. Geen fijn idee dus in de toekomst laat ik het 'jezelf zijn' lekker achterwege omdat ik me daar wat fijner bij voel.

Inmiddels hebben kijkers van de video vooral het idee dat werd gepeild hoe tolerant Almere is - een beetje jammer want dat was niet het doel van de video (de video had ook in andere steden opgenomen kunnen worden). Er werd gezocht naar een voorbeeld van homo-haat en dat is volgens mij wel aardig gelukt met de beelden die gemaakt zijn op het Festivalplein.

Enfin, alles omtrent homo's blijf ik een zaak vinden waar eigenlijk niet over gesproken zou moeten worden puur omdat het de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn - vooral alle ditjes en datjes er omheen: hetero's hoeven niet uit de kast te komen, hebben geen thema-dag op de kermis en hebben geen eigen vlag. Ik ben dan ook niet te zien op een Roze Maandag, Coming Out Dag of andere dagen gewijd aan de LHBTI-gemeenschap waarvan ik overigens niet zo zeer snap waarom personen tot een afkorting van letters is gecategoriseerd omdat ik niet zo zeer een link zie met mij als homo met een transgender. 

Ik ben mezelf zoals elk ander persoon en zo hoort iedereen elkaar te respecteren. Je hoeft het niet uit te spreken, als je het maar wèl doet. Dan komen we denk ik al een heel eind.

Kijktip: Wat als we tegen heterokoppels praten zoals er tegen homokoppels wordt gepraat?

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.
Actuele artikelen

Ben jij de 4.871
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 11.8 ℃
Voelt als 11.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 11.8 ℃ (00.00 uur)
Hoogst 12.7 ℃ (00.48 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog