Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: een Rode ogentroost


Zeldzame plant aangetroffen in Vroege Vogelbos
Laatste update: woensdag 01 augustus 2018 - 17:10 uurIn het Vroege Vogelbos in Almere is een zeldzame plant aangetroffen, namelijk de Rode ogentroost die op de rode lijst staat en volgens Stad & Natuur daarmee een soort is die het beschermen waard is.

De plant was al gevestigd in het Deltagebied, bij de Waddeneilanden, langs grote rivieren in Zuid-Limburg en Twente - elders is de plant zeldzaam.

In Flevoland zijn er verschillende groeiplaatsen van de plant bekend en daar komt nu ook het Vroege Vogelbos bij. De plant is gaan groeien op het voormalig tracé van de Oude Muiderweg.

Begrazing

"Het lijkt erop dat het voorkomen van de Rode ogentroost begunstigd wordt door begrazing. De planten houden namelijk niet van een hoge, dichte begroeiing", vertelt een woordvoerder van Stad & Natuur.

De schapen van Stad & Natuur zorgen onder meer voor de begrazing waardoor onder andere de reuzenberenklauw wordt bestreden èn dus bijzondere planten in weides kunnen groeien.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.