1

Word jij onze 37,596e volger?

instagram

linkedin

Zeldzame plant aangetroffen in Vroege Vogelbos

Overige

Foto: een Rode ogentroost


In het Vroege Vogelbos in Almere is een zeldzame plant aangetroffen, namelijk de Rode ogentroost die op de rode lijst staat en volgens Stad & Natuur daarmee een soort is die het beschermen waard is.

De plant was al gevestigd in het Deltagebied, bij de Waddeneilanden, langs grote rivieren in Zuid-Limburg en Twente - elders is de plant zeldzaam.

In Flevoland zijn er verschillende groeiplaatsen van de plant bekend en daar komt nu ook het Vroege Vogelbos bij. De plant is gaan groeien op het voormalig tracé van de Oude Muiderweg.

Begrazing

"Het lijkt erop dat het voorkomen van de Rode ogentroost begunstigd wordt door begrazing. De planten houden namelijk niet van een hoge, dichte begroeiing", vertelt een woordvoerder van Stad & Natuur.

De schapen van Stad & Natuur zorgen onder meer voor de begrazing waardoor onder andere de reuzenberenklauw wordt bestreden èn dus bijzondere planten in weides kunnen groeien.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in overige


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.3 °C

Motregen en regen, temperatuur voelt aan als 6,3 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only