Klik om te vergroten


Zeldzame aap onderweg naar Stichting AAP
Laatste update: vrijdag 03 augustus 2018 - 17:57 uurEen Nederlands vrachtschip welke vrijdag in de haven van Vlissingen is aangemeerd, heeft wel een heel bijzondere vracht bij zich: namelijk een galago - een kleine primatensoort die voornamelijk in Tanzania voorkomt.

Het dier, welke aan boord de naam Edwin heeft gekregen, is naar alle waarschijnlijheid ongemerkt aan boord geklommen toen het schip twee maanden geleden in Tanzania lag. De bemanning heeft het dier verzorgd sinds hij is ontdekt.

Quarantaine

"Als in Nederland primaten aankomen of worden gevonden waarvan de gezondheidsstatus onbekend is, is AAP de officiële opvangplek waar ze in quarantaine gaan", legt David van Gennep (directeur Stichting AAP) uit.

Zoals bij elk nieuw dier zal Edwin bij Stichting AAP een medische check ondergaan waarbij onder meer bloed zal worden afgenomen. Tot dat onderzoek moet uitwijzen of het aapje helemaal gezond is, verblijft hij in quarantaine. 

Na deze periode zal Edwin naar een geschikt nieuw thuis verhuizen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.