Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Gemeente ziet explosieve stijging in overlast door buxusmot

Foto: Een door de buxusmot aangetaste buxushaag

Gemeente ziet explosieve stijging in overlast door buxusmot

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De gemeente Almere ziet een explosieve stijging in de overlast door de buxusmot(rups). Dat antwoordt een woordvoerder van de gemeente aan onze redactie na vragen over de overlast.

Volgens woordvoerder Nicole Klockenbrink zijn er voorgaande jaren voor zover bekend geen meldingen binnengekomen bij de gemeente, terwijl er dit jaar regelmatig meldingen binnenkomen vanuit heel de stad.

"We krijgen regelmatig meldingen van bezorgde bewoners, maar niet uit bepaalde gebieden", aldus Klockenbrink.

Overlast

Al sinds het voorjaar hebben inwoners van Almere te maken met de buxusmot(rups) die buxussen kaalvreten en voor overlast zorgen, de laatste weken lijkt de overlast op een hoogtepunt te zijn. Bij veel inwoners heeft dit geleid tot verwijdering van buxussen uit de tuin.

Ook zeggen veel Almeerders hinder te ondervinden van rupsen die aanwezig zijn op deuren en muren waarbij er door de rupsen ook voor spinsel wordt gezorgd.

Openbare ruimte

De woordvoerder zegt dat de gemeente in de openbare ruimte nauwelijks buxussen heeft staan. Om die reden wordt de buxusmot vanuit de gemeente niet bestreden.

"Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de bestrijding in eigen tuin. Wij adviseren bewoners om informatie in te winnen van een betrouwbare bron zoals de Plantenziektenkundige Dienst of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit", aldus de woordvoerder.

Lees ook dit artikel:
[Column] Buxusmotrups


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.9 ℃
Voelt als 4.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 6.9 ℃ (13.05 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)