Almeerder (60) op verzoek van Zweedse autoriteiten aangehouden vanwege drugstransporten
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Almeerder (60) op verzoek van Zweedse autoriteiten aangehouden vanwege drugstransportenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 29 november 2018 om 14:15 uur


Een 60-jarige man uit Almere is afgelopen maandag op verzoek van de Zweedse autoriteiten aangehouden vanwege drugstransporten die eerder dit jaar werden onderschept waarbij 500 kilo aan drugs in beslag werd genomen.

Ook heeft Zweden gevraagd om uitlevering van de man. Naast de aanhouding van de Almeerder, zijn er nog twaalf personen aangehouden in het onderzoek.

XTC-pillen

In Maarssen werd een persoon op heterdaad aangehouden bij de productie van XTC-pillen: zo werden er twee productiemachines in beslag genomen die 18.700 pillen per uur konden produceren.

Ook werd er 44 kilo MDMA poeder, 26 kilo aan XTC-pillen en ongeveer 33 kilo aan poeder aangetroffen. Het poeder betrof een mengsel van bindmiddelen en kleurstoffen om pillen van te maken.

Contant geld

Bij de doorzoekingen zijn naast de hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen, ook bijna een miljoen euro aan contant geld in biljetten van 500 en 200 aangetroffen.

Ook trof de politie twee vuurwapens met munitie en drie alarmpistolen aan. Vrachtwagens, luxe personenauto's en een geldtelmachine werden ook in beslag genomen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.