[Column] Geheime arrogantie
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Geheime arrogantieGeplaatst door Jeroen Groot
Laatste update op zaterdag 12 januari 2019 om 17:47 uur


Arrogantie is iets waar ik mij enorm aan kan ergeren - zeker wanneer het door een benoemd bestuurder wordt geuit werkt dat als een rode vlag. Ik krijg er jeuk van. Overal. Het Almeerse college met haar import vazallen onder leiding van opperhoofd Franc die de kroon spant.

Omdat zij iets weten waar ophef over kan ontstaan -te weten iets wat niet door de beugel kan- wordt geheim verklaard. Problem solved. Almeerders mogen niet weten wat men op het stadhuis met het belastinggeld doet, wie er een steekpenning ontvangt en waar diegene een handtekening onder heeft moeten zetten. Zogenaamd democratie maar het manuscript voor de komende vier jaar lag al lang en breed vóór de verkiezingen op de plank.

Wellicht is men in het Almeerse torentje wel bang voor gele hesjes welke het uitzicht over het Stadhuisplein zouden belemmeren. Sinds de Floriade is aangekondigd zijn er al vele berekeningen geweest: berekeningen die niet klopten en omhoog moesten worden bijgesteld. Waarschijnlijk zijn we er nog niet en volgen er nog wat nietszeggende berekeningen.

In de nieuwsberichten waarschuwen experts voor financiële consequenties waarbij dergelijke experts eerder hun gelijk kregen. In de gemeentelijke berichten wordt ons een groen rad voor de ogen gedraaid met minimale bebouwing, met indirecte tegenspraak tot berichten in de media. Dat heet arrogantie, tomeloze arrogantie.

Ik troost mijzelf elke keer weer opnieuw want ik weet: wie wind zaait zal storm oogsten. Ook wanneer je het kunstje telkens weer opnieuw doet.

Jeroen Groot - Columnist


TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Jeroen Groot

Betrokken huisvader. Allergisch voor katten, pollen, jodium en machtsmisbruik. Geen fan van nodeloze regeltjes en betutteling. Vurig voorstander van eerlijkheid en gelijkwaardigheid. Ziek van onrecht en vol van compassie.