Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Tiende editie van beroepenfeest 'Almere On Stage' bezocht door meer dan duizend scholieren
Laatste update: vrijdag 01 februari 2019 - 14:03 uurDe tiende editie van het beroepenfeest 'Almere On Stage' is afgelopen donderdag bezocht door meer dan duizend Almeerse scholieren uit het tweede en derde leerjaar.

Meer dan tweehonderd bedrijven gingen in gesprek met de leerlingen waarbij het doel was om leerlingen meer te leren over hun droomberoep door vragen te stellen aan professionals.

Op school hadden de leerlingen zich al voorbereid door onder andere visitekaartjes te maken en te leren hoe zij zich voorstellen aan professionals.

"Groot succes"

Burgemeester Weerwind noemde het beroepenfeest tijdens de openingsspeech een groot succes doordat professionals laten zien wat voor beroepen er zoal zijn.

"En laat de leerlingen dromen van een toekomst in Almere, waar we iedereen nodig hebben. Persoonlijk vind ik het Beroepenfeest en de Doedag een prachtige inspiratiebron en een geweldige ervaring voor tieners op weg naar hun toekomst", aldus Weerwind.

Doedag

Op woensdag 13 februari bezoeken de leerlingen vervolgens het bedrijf of de beroepsbeoefenaar waarmee zij tijdens het Beroepenfeest de beste klik hebben gemaakt voor een praktijkdag.

Door een kijkje achter de schermen zien leerlingen wat er allemaal gebeurd in de praktijk: zij zien de ontwikkelmogelijkheden in een baan en waarvoor/voor wie ze het doen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.