Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Eerste lammetje van dit jaar geboren in Vroege Vogelbos
Laatste update: donderdag 14 februari 2019 - 16:35 uurAfgelopen week is bij Stad & Natuur het eerste lam geboren! Normaal gesproken is dat niet zo bijzonder, maar nu wel: vorig jaar werd afscheid genomen van de oude kudde waarna werd gestart met een nieuwe kudde bestaande uit verschillende schapenrassen.

Het Drentse Heideschaap ram lam is het eerste lam dat geboren is bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos - een maandje eerder dan verwacht.

Blij verrast

Anita, beheerder van de schaapskooi, was blij verrast toen er 's morgens ineens een lam in de weide werd ontdekt.

"De lammetjes waren pas in maart verwacht, maar waarschijnlijk is deze ooi al drachtig geweest toen we haar aankochten. We hebben moeder en zoon direct binnen gezet, waar ze lekker warm aan elkaar konden wennen. Inmiddels mogen ze vanwege het mooie voorjaarsweer ook al naar buiten", vertelt Anita.

Op zondag 14 april organiseert Stad & Natuur weer het Schapenfeest wat een feestelijke dag zal worden met veel activiteiten rondom de schapen en de wol.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.