Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Grotere kans op natuurbranden in Almere

Impressiefoto

Grotere kans op natuurbranden in Almere

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Als gevolg van de droogte die voor langere tijd aanhoudt, is de kans op natuurbranden vergroot en daarmee opgeschaald naar fase 2. Dat meldt de gemeente.

"In andere veiligheidsregio's (bijvoorbeeld Brabant Zuidoost) hebben de eerste natuurbranden al plaatsgevonden. Zeker met de weersvoorspelling voor aankomende tijd lijkt het erop dat de kans verder zal toenemen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Fase 2

Volgens de gemeente kunnen inwoners tijdens fase 2 nog steeds de natuur intrekken, maar moet men wel alert zijn: bij verdachte omstandigheden kan er worden gebeld via het alarmnummer (112).

Ook mogen inwoners (ondanks een vergunning) niet meer stoken - bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden of te barbecuen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.162
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 20.4 ℃
Voelt als 17.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.4 ℃ (05.10 uur)
Hoogst 21.0 ℃ (15.39 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog