Grotere kans op natuurbranden in Almere
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergrotenImpressiefoto


Grotere kans op natuurbranden in Almere
Laatste update: dinsdag 23 april 2019 - 12:58 uurAls gevolg van de droogte die voor langere tijd aanhoudt, is de kans op natuurbranden vergroot en daarmee opgeschaald naar fase 2. Dat meldt de gemeente.

"In andere veiligheidsregio's (bijvoorbeeld Brabant Zuidoost) hebben de eerste natuurbranden al plaatsgevonden. Zeker met de weersvoorspelling voor aankomende tijd lijkt het erop dat de kans verder zal toenemen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Fase 2

Volgens de gemeente kunnen inwoners tijdens fase 2 nog steeds de natuur intrekken, maar moet men wel alert zijn: bij verdachte omstandigheden kan er worden gebeld via het alarmnummer (112).

Ook mogen inwoners (ondanks een vergunning) niet meer stoken - bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden of te barbecuen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.