Column: PVV-kleuters
Klik om te vergroten


Column: PVV-kleutersGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 03 mei 2019 om 17:07 uur


De PVV is uitgesloten van deelname aan onder meer formatiegesprekken. Het is dat zij zetels hebben maar echt nut heeft het niet meer. Sinds een aantal jaar weigeren onder meer PvdA en vooral VVD om met de PVV in zee te gaan. Levert hen ook weer publiciteit op. Voorpagina. Het is dat deze partijen tijdens stemmingen standaard anders stemmen dan waar de PVV voor stemt. Waarschijnlijk slechts om een statement te maken, een statement waarmee die partijen hun achterban totaal niet serieus nemen. Tenzij hun achterban anti-PVV is. Lak aan de kiezers, al zijn het er bij de PvdA slechts nog maar een handje vol.

Hetzelfde gebeurt met Forum voor Democratie (FvD), formaties mislukken ondanks dat FvD de grootste partij is en er 'dus' er mee gepraat moet worden. De partij krijgt maar één kans en die kans mislukt bij voorbaat al. Ook FvD-leider Thierry Baudet heeft naar alle waarschijnlijkheid een brede rug waar inmiddels al zoveel stront overheen is gegaan dat hij tot aan zijn enkels er in staat.

Vergelijk politici eens met een schoolklas waarbij het ene kindje PVV heet, en de ander PvdA. "Nee PvdA, jij mag niet met PVV omgaan want wij zijn islamitisch en ik heb als moeder liever niet dat je met dat joch omgaat want hij spoort niet, heb ik gehoord." PVV staat op het schoolplein helemaal alleen tijdens het speelkwartier maar heeft er een vriendje bij, FvD. Hoe geforceerd ook want bij gebrek aan beter, moet de vriendschap wel nog opgebouwd worden. Haatzaaierij, PvdA mag niet met PVV omgaan en dat geldt voor de hele klas. Het klasje wordt opgehitst en er worden twee fronten gecreëerd.

Het schoolklasje is vergelijkbaar met de tijd waarin wij leven. Een tijd van haatzaaierij, volksophitsing en het creëren van twee soorten bevolkingsgroepen (te weten 'links' en 'rechts') wat volgens bepaalde critici gelijk staat aan 'goed' en 'slecht'. Tachtig jaar geleden waren we bang voor het derde rijk, waarbij goed en kwaad helder omschreven waren. Dankzij de Europese Unie met haar ene munt, open grenzen en schrikbewind uit Brussel, wordt dat derde rijk alsnog werkelijkheid. Haatzaaierij waarbij de bevolking wordt ingedeeld in goed en fout, langs links en rechts, is aan de orde van de dag.

Ik geef toe, in Nederland lijken we het goed voor elkaar te hebben. Schijn bedriegt. Kijk naar de woningnood, mensen die verplicht zijn om in de rij te gaan staan voor de voedselbank en niet te vergeten een heleboel mensen die geen werk hebben. Soms uit eigen keuze maar vaak ook gedwongen. Helaas. Over drie weken stemmen we voor het Europees Parlement waarbij ik van mening ben dat wij als kleinste landje toch geen invloed kunnen uitoefenen op hetgeen er in Brussel wordt besloten. Wat er wordt besloten voor ons als kleinste landje. We zijn nu eenmaal lid van de Europese Unie hè? Nederlandse Europarlementariërs die namens ons beslissen en vinden dat wij het in Nederland gewoon niet begrijpen.

Er zijn welgeteld 27 Nederlandse Europarlementariërs, 27 van de 750. We moeten onze bek houden.

Max Joling - Columnist

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.