Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Floriadewijk in Almere krijgt de naam 'Hortus'

Floriadewijk in Almere krijgt de naam 'Hortus'

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

'Hortus' is de naam van de wijk die zal worden gebouwd rondom de Floriade 2022. Dat meldt de gemeente zaterdagmiddag.

"Hortus betekent letterlijk tuin en is een verwijzing naar Hortus Botanicus. De te ontwikkelen groene stadswijk wordt ontworpen met een botanische tuin en arboretum (planten- en bomenbibliotheek) als basis. Het is een autoluwe stadswijk aan het Weerwater in Almere, waar energie wordt opgewekt en circulariteit en innovatie centraal staan", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Groen en duurzaam

"Hortus is dé kweektuin op het gebied van duurzaam wonen: ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk de laatste innovaties op het gebied van groene technologie toe te passen. Wij kijken ook naar de mogelijkheden tot 'bio-based' bouwen, waarbij we werken met innovatieve materialen op basis van natuurproducten, zoals bijvoorbeeld houtbouw", zegt Peter Krop (directeur Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed).

Wethouder Loes Ypma is enthousiast over de suggestie om de toekomstige wijk na de Floriade Expo 2022 ook officieel Hortus te noemen. Dit zal nog door het college van burgemeester en wethouders moet worden goedgekeurd.

Bij de aanleg is verder aandacht voor natuurlijke voeding. De wijk voorziet in stadslandbouw, boomgaarden, moestuinen, pluktuinen en biologische restaurants. Gezondheid wordt bevorderd door het autoluwe karakter en de ruimte voor bewegen, fietsen en rust. Hergebruik van energie en waterregulatie en circulair bouwen dragen bij aan een duurzaam woon- en leefmilieu.

Eerste woningen

De eerste woningen worden vanaf begin 2020 gebouwd aan de kop van Hortus Haven. Deze aan het water gelegen appartementen gaan naar verwachting nog dit jaar in de verkoop.

Ook wordt gestart met onder meer vijf 'Green Embassies', sculpturale gebouwen die na de Floriade worden omgebouwd tot huizen of een andere bestemming krijgen in de wijk. De andere paviljoens worden ook zo ontworpen dat ze eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot woningen en horeca. Tijdens de Floriade zullen er al mensen wonen in de Floriadewijk. Bezoekers kunnen er ook overnachten.

Naast woningen zijn ook een zorghotel, een markthal en duurzame bedrijfsgebouwen voorzien.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.0 ℃
Voelt als 5.0 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.2 ℃ (00.04 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)