Almere trekt opnieuw de knip voor Floriade: 1.9 miljoen euro
Klik om te vergroten
Impressiefoto


Almere trekt opnieuw de knip voor Floriade: 1.9 miljoen euroGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 16 juli 2019 om 14:21 uur


Alhoewel de gemeente Almere ervan uit ging vanaf begin juli sponsoren te hebben gevonden die gezamenlijk voor 400.000 euro per maand aan inkomsten zouden zorgen, is er nog geen enkel contract afgesloten met betrekking tot de sponsoring van de Floriade.

Hierdoor is de gemeente genoodzaakt om opnieuw een financiële tegenvaller te dekken: 1.9 miljoen euro. Volgens de gemeente zou het gaan om een 'lening' die eigenlijk voor de jaren 2020 en later gepland stond.

"Geen stijging in de kosten"

Volgens het college van B&W moet er echter van uit worden gegaan dat de 'lening' geen stijging in de kosten is en dat de sponsoren zich later met terugwerkende kracht zullen aanmelden.

De gemeente ziet de lening daarom als een voorschot op de maandelijkse bijdrage waarvoor sponsoren zouden moeten zorgen.

Tekst gaat hieronder verder (info)

 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.