Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Almeerse schrijft roman over strijd tegen borstkanker en plotselinge verlies partner

Almeerse schrijft roman over strijd tegen borstkanker en plotselinge verlies partner

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De Almeerse Linda Elstrodt lanceert volgende maand haar autobiografische romandebuut dat gaat over haar strijd tegen borstkanker en het plotselinge verlies van haar partner.

"In november 2014 verloor ik mijn man aan een acute hartstilstand. Hij was op dat moment vijftig jaar oud en werd zonder enig voorteken uit mijn leven gerukt. Ik trof hem levenloos aan in de muziekstudio van ons huis in Almere. Hij zat rechtop in zijn bureaustoel, omringd door zijn muziekinstrumenten en de schoolfoto van ons zevenjarig zoontje in het zicht. Met zijn leesbrilletje nog op zijn neus en een zachte glimlach op zijn gezicht, leek het alsof iemand ons huis was binnengeslopen en de stekker eruit had getrokken. Ik was net hersteld van mijn behandelingen tegen borstkanker en we hadden als gezin tijd in te halen en nieuwe herinneringen te maken", vertelt Elstrodt. 

Autobiografisch

Elstrodt wil haar aangrijpende verhaal graag delen en besloot daarom haar verhaal te verwerken in een autobiografische roman.

"In mijn boek Schaduwkracht omschrijf ik mijn persoonlijke reis van wanhoop naar hoop. Vanaf het moment dat ik mijn overleden man aantref, tot de dag dat ik een klein kriebeltje in mijn buik voel en besef dat ik weer gelukkig kan worden, weer gelukkig ga worden", vertelt Elstrodt verder.

Verhaal

Roos is tweeënveertig als er borstkanker bij haar wordt geconstateerd. Door deze diagnose wordt zij gedwongen om haar diepste angst recht in de ogen kijken. Ze leert haar eigen schaduw te omarmen en besluit geen slachtoffer te zijn. Aan de diagnose kan ze niets veranderen. Wel aan de manier waarop ze met haar ziekte en behandeltraject omgaat. Het maakt het voor haarzelf, maar ook voor haar omgeving makkelijker. Ze vindt levenskracht in haar eigen schaduw.

Maar wanneer Roos denkt dat ze alles weer onder controle heeft, slaat het noodlot genadeloos toe: voor de tweede keer staat haar leven op zijn kop en staat ze er plotseling alleen voor met haar zoontje Max. Vanaf het moment dat haar toekomst als een kaartenhuis ineenstort, doet ze er alles aan om haar angsten en eenzaamheid te overwinnen en het geluk weer te vinden.

Op zondag 3 november is de officiële lancering van het boek Schaduwkracht waarna het boek te bestellen is via onder meer de website Leesvoedsel.nl en andere gebruikelijke (online) boekenwinkels.


[Ad] Wil jij vijf euro korting op je eerste bestelling bij online supermarkt Picnic? - Klik hier voor meer informatie..


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.1 ℃
Voelt als 0.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 1.7 ℃ (07.19 uur)
Hoogst 3.9 ℃ (13.06 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)