Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

"Gourmetten nog steeds heel populair"

"Gourmetten nog steeds heel populair"

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Gourmetten is nog steeds heel populair, dat zegt Cor Verhoef van Slagerij Verhoef in Almere Haven.

"Mensen kiezen dan ook vaak voor gourmetvlees van de slager omdat dit kwalitatief veel beter is, minder of zelfs helemaal geen toevoegingen bevat en er dan ook een speciaal assortiment is", aldus Verhoef. Rond de feestdagen wordt er volgens Verhoef dan ook vaker een bezoek gebracht aan een ambachtelijke slager vanwege de grotere kennis van zaken en omdat klanten voor 'goed' kiezen.

Alhoewel vegetarisch steeds populairder wordt, is daar bij de ambachtelijke slager nog weinig van te merken: "Wij hebben dit jaar wel geprobeerd om daar op in te spelen, maar dat is nog niet van de grond gekomen. Het is erg moeizaam."

Recepten en tips

Naast het aanbieden van vlees biedt de slagerij ook vele recepten aan en natuurlijk de tips voor een geslaagd kerstfeest. Zo adviseert Verhoef om voor een ijstaart als toetje te kiezen, wat vaak ook al wordt gekozen als onderdeel van het traditionele kerstdiner.

"De standaard gourmetschalen zijn natuurlijk razend populair, maar kalfswangen zijn ook een goede aanrader voor op het menu. Bij velen nog onbekend", vertelt Verhoef verder.

Vaak te veel vlees

Een bekend fenomeen is het teveel eten inslaan voor de kerstdagen waardoor mensen na de kerst nog met een overschot aan vlees zitten en soms nog wel een 'Derde Kerstdag' zouden kunnen vieren met het overgebleven vlees.

Volgens Verhoef doen mensen er goed aan om een bepaald aantal gram per persoon te rekenen: "Men is over het algemeen bang om een tekort te hebben, wat dus in veel gevallen totaal niet zo is. Het beste is dan om per persoon een vast aantal gram in te schatten en dát vervolgens aan voedsel in te kopen."

Alhoewel men vaak de gedachte heeft dat de ambachtelijke slager veel te duur is, probeert de slagerij ook voor klanten met een minder groot budget het vlees te verzorgen. Er is dan ook voor ieder wat wils te vinden in de slagerij.

"Zelf ook gourmetten"

Gourmetten is populair, zo gaat het personeel van de slagerij dit jaar ook zelf weer gourmetten tijdens de feestdagen. "Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig en bovenal gezond 2020 toe."


[Ad] Kom je ook naar onze Kerstbingo op zondag 22 december? Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.3 ℃
Voelt als 4.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.3 ℃ (12.25 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)