Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Almeerder (35) veroordeeld tot 2 jaar cel na stelen naaktfoto's in iCloud

Almeerder (35) veroordeeld tot 2 jaar cel na stelen naaktfoto's in iCloud

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De 35-jarige Mitchell van der K. uit Almere is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 8 maanden voorwaardelijk nadat hij eerder ruim 30.000 naaktfoto's afkomstig uit iCloud-accounts hackte.

De man die ook actief was namens de VVD in Almere, stal in totaal 30.000 naaktfoto's van 55 iCloud-accounts waarvan een deel vervolgens uitlekte.

43 aangiftes

De zaak kwam in 2017 aan het rollen toen een slachtoffer haar eigen foto's online vond en daarvan aangifte deed. Uit onderzoek door de politie kwam het IP-adres van Van der K. naar voren waarna er tijdens een doorzoeking meerdere gegevensdragers in beslag werden genomen.

De man bleek software te gebruiken om zijn slachtoffers te hacken, in totaal deden 43 personen aangifte. De naaktfoto's waren onder meer afkomstig van zijn minderjarige nichtje, familieleden, collega's en bekende Nederlanders.

Aan 4 slachtoffers moet Van der K een schadevergoeding betalen, in totaal bijna 6000 euro. Het grootste gedeelte daarvan is voor de immateriële schade.


[Ad] Wil je tips om je zorgverzekering voor volgend jaar te kiezen? Lees dan de nieuwe column van Max!.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.1 ℃
Voelt als 3.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.2 ℃ (12.05 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)