Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

Column: Goede voornemens

Column: Goede voornemens

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Goede voornemens bestaan bij mij uit doelen die ik dit jaar zou willen bereiken. Voor mij is het totaal zinloos om goede voornemens te hebben als stoppen met roken, meer bewegen, afvallen of naar de sportschool gaan. Al deze goede voornemens bevatten eigenschappen die berusten op uitstelgedrag. En van uitstel komt afstel. 

Zo had ik in 2015 de maagverkleining als doel, publiceerde ik in 2016 het boek daarover, behaalde ik in 2017 mijn rijbewijs en ging ik in 2018 op mijzelf wonen. In 2019 richtte ik mijn huis compleet nieuw in, kocht ik een nieuwe auto en zocht ik een baan voor 'er bij' vanwege de vele vrije tijd en verveling. De doelen zijn bereikt dankzij de motivatie en welwillendheid. 

Enfin, de doelen van 2020. Al langer heb ik het idee om een receptenboek te willen uitbrengen. Niet zo zeer om de nieuwe Rudolf of Hugo te willen worden of haute cuisine frikandellen bekendheid te willen geven, maar meer omdat ik denk dat mijn verhaal interessant zou zijn. In combinatie met mijn creativiteit en de door lezers omschreven lekkere schrijfstijl die ik zou hebben, kan het project slagen. Ik hoef er geen slaatje uit te slaan en verkoop de boeken tegen fabrieksprijs zoals mijn eerdere boeken, omdat ik het allang een bijzondere eer vind wanneer mensen het boek zouden kopen. Net als dat mensen ooit de door mij ontworpen kleding kochten en natuurlijk alle lezers die mijn stukken lezen. Ik hecht meer waarde aan waardering dan aan poen. 

Als kind was ik een moeilijke eter: qua groenten lustte ik alleen spinazie á là creme en bloemkool en at daarnaast voornamelijk frituur of simpele pasta bestaande uit de pasta, blokjes boterhammenworst of gehakt in combinatie met saus zonder stukjes. Onder meer het slechte eetpatroon creëerde overgewicht wat leidde tot een maagverkleining in 2015. Vervolgens ben ik mijn smaak opnieuw aan het ontdekken en lust ik zelfs paprika, spruitjes, prei, erwtensoep, rauwe en gebakken zalm, makreelsalade, vrijwel alle sushi en nog tal van gezonde(re) maaltijden. Ik volg masterclasses via YouTube om het vervolgens na te maken. 

Ik merkte dat het er voornamelijk aan lag dat eten vroeger verkeerd werd bereid: groenten werd altijd geprakt met aardappelen en overgoten met jus, het maakte niet uit wat voor groente het was. De bereiding blijkt de grootste magie. Vind je iets niet lekker, zorg dan dat het lekker wordt. Ook ben ik nuchterder geworden over het proeven van nieuwe maaltijden - vind ik iets niet lekker, dan spuug ik het gewoon weer uit. Zo proefde ik een aantal maanden geleden alsjovis. Het was geen succes, maar heb het wel even geproefd. Blauw kaas bleek ook niet mijn ding.

Een grote ambitie, maar ik ben een ambitieuze jongen. Wil je iets bereiken, dan moet je de brutaliteit hebben om stappen te durven ondernemen. In het verleden ging ik wel eens op mijn bek daardoor, maar dat zijn goede leermomenten. Het grootste gevaar door dit goede voornemen kenbaar te maken, is dat er bewijs van is ontstaan. Reden genoeg om het doel voor dit jaar te bereiken.

Mark my words. To be continued.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.162
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 20.4 ℃
Voelt als 17.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.4 ℃ (05.10 uur)
Hoogst 21.0 ℃ (15.39 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog