Helaas is er nog geen goed vooruitzicht met betrekking tot mijn gezondheid. De huisarts blijft maar gissen met wat de extreme pijn in mijn buik zou kunnen veroorzaken. Obstipatie bleek het niet te zijn, ook een maagbacterie is uitgesloten en nu wil zij mij verwijzen naar een maag-darm-leverarts voor een onderzoek naar glutenintolerantie. En dat terwijl anderen, die net als ik een maagverkleining heb gehad, sterk denken aan een acnes-buikwandpijnsyndroom omdat zij zich herkennen in mijn klachten. De huisarts van het gezondheidscentrum in Parkwijk weigert echter hiervoor contact op te nemen met een bariatrisch arts met de reden 'dat niet zomaar te kunnen zonder eigen onderzoek te hebben verricht'. 

Een eerste verwijzing voor een buikecho bleek verkeerd geadresseerd te zijn en een tweede bevatte verkeerde informatie. Toen ik een verwijzing kreeg voor het onderzoek naar de maagbacterie, bleek dit een verwijzing te zijn naar een centrum die überhaupt niet eens meer bestond. Slordige administratie. Ook bij herhaalrecepten voor medicatie moet ik helaas drie keer nabellen omdat een recept bijvoorbeeld naar een telefoonnummer wordt gefaxt of het recept totaal onleesbaar aankomt bij de apotheek. 

Toen ik vrijdagavond de huisartsenpost belde om te vragen of zij een recept morfine konden klaarzetten, bleek de eerder gegeven morfine niet in mijn dossier te staan. Zelfs niet de morfine die ik anderhalve week geleden daar nog heb opgehaald. Ook bloeduitslagen en andere onderzoeken bleken onvindbaar. Vreemd, je zou verwachten dat een huisarts je dossier bijhoudt?

Enfin, ik ben dus het proefkonijntje van de huisarts en ik betaal er ook nog voor. Gezien de klachten in december zijn ontstaan, is het sowieso al een prijskaartje van twee keer het eigen risico á 385 euro per kalenderjaar. Ik vul de zakken van onder meer mijn huisarts. Ik betaal haar boodschappen en misschien ook nog wel haar vakantie. Ik kan het gelukkig ophoesten, maar als ik iemand financieel zou moeten onderhouden, help ik liever iemand uit de schuldsanering in plaats van iemand sponsoren om wellicht ooit in Overgooi te kunnen gaan wonen.

Voorop staat dat ik niet de enige ben met deze ervaring bij dit gezondheidscentrum, gezien de reacties op een eerdere column. Ook andere gezondheidscentra in Almere, die vallen onder Zorggroep Almere, zorgen volgens de reacties voor onvrede. De service is een ramp - na anderhalf uur teruggebeld worden door een doktersassistente om vervolgens te horen krijgen dat je de eerstvolgende werkdag wordt teruggebeld door de huisarts. Mits de huisarts niet al vervroegd weekend aan het vieren is. Online een afspraak maken? Dan kun je pas na anderhalve week terecht. 

Volgens de teammanager van Zorggroep Almere, waar ik een gesprek mee heb gehad na mijn eerdere column en indienen van een klacht, blijkt 'personeelstekort' de oorzaak te zijn. Volgens haar is dat een landelijk probleem. Oorzaak van de drukte misschien, maar het lijkt mij sterk dat dit ook de oorzaak is van alle gemaakte fouten tot nu toe? Mede dankzij één van de fouten kon ik een week langer wachten voor het onderzoek naar de maagbacterie. Een interne klacht wordt vaak onder de pet geschoven. Er wordt niets mee gedaan. Voor kennisgeving aangenomen en verworpen. Doordat ik sinds vorig jaar ook werkzaam ben voor een zorgverzekeraar weet ik gelukkig af van het bestaan van de Nederlandse Zorgautoriteit en het Tuchtcollege. Er leiden meer wegen naar Rome. De verkeerde verwijsbrieven gebruik ik als een kladje voor mijn klachten.

Spijtig genoeg, na vier weken is er dus nog geen oorzaak van de klachten. Niet zo heel gek, gezien er nog amper onderzoek is verricht. Ondanks twee tramadol in combinatie met paracetamol, heb ik afgelopen nachten niet kunnen slapen. Uiteindelijk natuurlijk wel in slaap gevallen, door de bijwerkingen van de medicatie. Lichtelijk geslapen met hevige pijn.

Maandag is de huisarts weer aanwezig. Maandag stap ik over naar Medi-Mere op aanraden van lezers. Bij Medi-Mere zouden de huisartsen wèl liefde voor hun vak en de patiënten hebben. Ik ben benieuwd, ik blijf optimistisch en hoopvol. 

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit columns

Reacties op dit artikel (18)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Alicia Cabello Lara op zondag 05 januari 2020 om 17.32 uur Petra Groenteman misschien medi-mere proberen??


avatar

Geplaatst door Anne Van Vliet op zondag 05 januari 2020 om 08.15 uur Een hele goede beslissing om over te stappen naar Medi-Mere. Daar werken echte huisartsen die het beste met je voor hebben en het juist toejuichen als je als patiënt meedenkt en zaken voorstelt.


avatar

Geplaatst door Arezoo Vaziri op zondag 05 januari 2020 om 01.16 uur Ik voel mij ook als een proefkonijn bij gezondheid centrum Prisma. Zwaar aan het overwegen om overstap maken naar een particulier huisarts.


avatar

Geplaatst door Mannie Milano op zondag 05 januari 2020 om 12.39 uur Nog steeds niet beter Max??Ik zou een verwijzing vragen naar Vu/ Amc en niet langer wachten... Zorggroep Almere, ASG Almeerse scholen groep is allemaal knudde. De zorg is een flop, de scholen een flop.. Tja gewoon zonde hoe almere eraan toe is!!! Zelfs de burgemeester maakt de stad een flop!!!


avatar

Geplaatst door Annemieke Kamstra op zondag 05 januari 2020 om 07.40 uur Vervelend van jou ervaring. Ik ben sinds enkele jaren juist weer terug van medi mere (ontevreden over de huisarts) naar gezondheidscentrum waterwijk en ben daar zeer tevreden over de huisarts. Naar mijn idee blijft het mensenwerk en is het dus niet afhankelijk van de organisatie.


avatar

Geplaatst door Joyce Boonstra-Schipper op zondag 05 januari 2020 om 00.00 uur Max Joling je link in de mail voor de peiling werkt niet. Na email en postcode doorgeven krijg je fout melding


avatar

Geplaatst door Danielle Vermaning op zondag 05 januari 2020 om 12.14 uur Er is maar 1 goede ha en dat is dr kelner👌 zoekt alles uit en gaat niet gissen of het miss dit of dat kan zijn. Vertrouwd hij het niet stuurt hij je door of doet zelf onderzoek echt een topper


avatar

Geplaatst door Nelly Roest op dinsdag 07 januari 2020 om 15.35 uur Wij zitten ook in parkwijk en hebben dokter Mohan ook erg tevreden mee succes hoop dat het snel voor je wordt opgelost


avatar

Geplaatst door Els Bollebakker op zaterdag 04 januari 2020 om 23.21 uur Ik voel ontzettend de behoefte om inhoudelijk te reageren, maar ik doe het niet. Het is de moeite niet waard.


avatar

Geplaatst door Truus Bakrie-van Deuveren op dinsdag 07 januari 2020 om 13.20 uur Niets is zo erg om niet serieus genomen te worden. Het is al verschrikkelijk om zo veel pijn te hebben.🤷🏼‍♀️. Ben zelf sinds kort over gestapt naar gezondheidscentrum de Waterwijk en heel tevreden daar over. Zowel bij de Bali als bij de huisarts, wordt je heel vriendelijk geholpen. En vooral heel serieus genomen, ben daar heel dankbaar om. Dus een overstap naar een andere arts kan een wereld van verschil zijn, sterkte gewenst.


avatar

Geplaatst door Nataschja Van Viersen van Den Brink op maandag 06 januari 2020 om 08.58 uur Ken t bij castrovalva ook zoveel fouten zowel betrekking op mezelf als ons zoontje. Ik heb er geen vertrouwen meer in de ene fout na de andere word gemaakt. Nu in 2 jaar tijd al 5 dokters gehad, dan werken ze even en stoppen ze weer.


avatar

Geplaatst door Hille E. Alva op zaterdag 04 januari 2020 om 22.52 uur Ojee overstappen dan weer een arts vinden die niet gelijk je probleem oplost. Zelf gewerkt te hebben voor artsen en zelf geklaagd te hebben over artsen valt het mij op dat een arts goed etc etc is zolang het probleem snel en met een pilletje operatie behandeling opgelost wordt. Duurt het langer gaat het niet zo als wij willen dan is de arts in kwestie gelijk niet goed. Een arts en zijn assistenten zijn net zo goed als de genezing van ons ziektebeeld. Artsen en hun assistenten worden in Nederland heel goed opgeleid en gelukkig sturen ze ons niet voor alles door of geven ze een pilletje of antibiotica of een oxycolon voor ieder pijntje of klacht die we hebben en zoeken ze het eerst goed uit. En als je na een week niet dood bent van je klacht( hij heeft je dan daarvoor vast al door gestuurd) dan valt het allemaal wel mee. Wij Nederlanders moeten minder klagen en dingen doorschuiven op andere. Kijk eerst zelf wat jij zelf verkeerd gedaan hebt. Artsen en assistenten zijn gelukkig geen robots. Oja Google je vrienden en familie zijn geen artsen. En hun probleem kan op die van jouw lijken maar het hoeft niet.


avatar

Geplaatst door Corrie Kooij op maandag 06 januari 2020 om 13.27 uur Ik zelf had ook geen goed woord over voor mijn vorige arts in Parkwijk. Nu overgestapt sinds een jaar en gaat nu veel beter.


avatar

Geplaatst door Bep Brugemann op zaterdag 04 januari 2020 om 18.24 uur Overstappen als het je niet bevalt ,heb ik ook gedaan erg tevreden bij medi mere !


avatar

Geplaatst door Jordy van Hensbergen op zondag 05 januari 2020 om 09.21 uur Je hebt gelijk Jasmijn,Dhr Kelner heel aardig en legt alles goed uit A tot Z en is erg geduldig. Mij vrouw en ik zijn al heel wat jaren bij hem,en hij is gek op kids hij helpt mijn dochter al toen ze baby was.en nu is ze 2jaar echt een top huisarts.


avatar

Geplaatst door Naomi Wijers op zaterdag 04 januari 2020 om 19.10 uur Wij hebben gelukkig wel goede ervaringen met onze huisarts in gezondheidscentrum Parkwijk. Wij zitten bij dokter Markovic, zij neemt je serieus, luistert goed en schrijft ook een verwijzing voor als ze het zelf niet vertrouwd.


avatar

Geplaatst door Ron Velde op zondag 05 januari 2020 om 17.37 uur Bij castrovalva hebben ze geen artsen nodig ik kwam niet verder als de balie . En meteen opgenomen in het ziekenhuis


avatar

Geplaatst door Geraldine Callaars op zaterdag 04 januari 2020 om 18.18 uur Goed dat je overstapt naar medi - mere, ik heb dit ook in almere haven en ben er zeer tevreden over Sterkte met je gezondheid !


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.