Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Almeerders draaien op voor opvang gevlucht gezin: 18.000 euro aan belastinggeld kwijt door hotelkosten

Impressiefoto

Almeerders draaien op voor opvang gevlucht gezin: 18.000 euro aan belastinggeld kwijt door hotelkosten

Het onderbrengen van een gezin in een hotel heeft de Almeerse gemeenschap ongeveer 18.000 euro aan belastinggeld gekost. Dat blijkt uit antwoorden na schriftelijke vragen door de PVV.

Het gezin met een Nederlands-Somalische achtergrond voelde zich genoodzaakt om in juli vorig jaar Engeland te ontvluchten doordat de vader maandenlang ernstig bedreigd zou worden na een ruzie tussen drugsbendes waar de man in was beland.

Weigeren van huisvesting

Volgens de beantwoording van de schriftelijke vragen besloot het gezin om voor Almere te kiezen, omdat zij eerder in de stad hebben gewoond. Daarvoor weigerde de gemeenten Leiden en Alphen aan de Rijn huisvesting.

Almere wilde ook de huisvesting weigeren, maar de rechter was van mening dat de situatie spoedeisend was. In een periode van 23 augustus tot 11 december heeft de gemeente de hotelkosten voor het gezin betaald.

"De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat het gezin niet in staat was om op eigen kracht of met hulp uit het sociale netwerk zich te handhaven in de samenleving. De minderjarige kinderen uit het gezin behoren, naar het oordeel van de voorzieningenrechter, tot de categorie van kwetsbare personen en hebben groot belang bij onderdak", aldus het college.

"Kosten terugvorderen"

Het college van B&W zegt dat er geen mogelijk bestaat om het belastinggeld wat is gebruikt voor de hotelkosten, terug te vorderen. De totale kosten bedragen 17.982 euro.


[Ad] Wil jij vijf euro korting op je eerste bestelling bij online supermarkt Picnic? - Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.2 ℃
Voelt als 1.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog