Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

"Floriade wordt race tegen de klok"

"Floriade wordt race tegen de klok"

De Floriade die in 2022 zou moeten gaan plaatsvinden in Almere, wordt een race tegen de klok. Dat zegt Floriade-directeur Peter Verdaasdonk maandag in een interview met Het Parool.

Volgens Verdaasdonk moeten binnen een halfjaar alle belangrijke knopen zijn doorgehakt.

"Sponsoring gaat moeizaam"

De sponsoring voor de Floriade gaat volgens Verdaasdonk moeizaam, er hebben zich nog geen bedrijven gemeld die zich als sponsor zouden willen verbinden met de Floriade. Sponsoring zou er voor moeten zorgen dat alle kosten á 30 miljoen euro betaald kunnen worden.

"We hadden een plan om innovatieve bedrijven aan elkaar te koppelen. Dat bleek in de praktijk veel te ingewikkeld. Het is ontzettend jammer, maar we gaan nu weer op de traditionele manier met bedrijven afzonderlijk om de tafel zitten", vertelt Verdaasdonk.

De kans dat de Floriade (zoals bij vele voorgaande edities) verlieslijdend is, is groot volgens Verdaasdonk.

"Drie Floriade-wethouders zijn al vertrokken"

Het kleeft volgens Verdaasdonk aan de Floriade dat het een race tegen de klok is en dat er in de aanloop altijd tegenvallers zijn: "Maar Almere krijgt het wel erg zwaar voor de kiezen. In bestuurlijk opzicht bijvoorbeeld. Sinds de start van de voorbereidingen zijn drie verantwoordelijke wethouders voortijdig opgestapt. Iedereen hoopt dat de huidige bestuurder Jan Hoek wel een wethouder met kluit blijkt te zijn."

Ook in Florida BV, het bedrijf dat door de gemeente belast is met de organisatie van het evenement, was het tot nog toe erg onrustig: Met name 2018 was een rampjaar vanwege het vertrek van twee directeuren. Jan Willem Griep raakte betrokken bij een ernstig verkeersongeluk en kort daarna stapte Jannewietske de Vries op om burgemeester te worden in Friesland.


[Ad] Psst, vanavond geen zin om te koken maar om eten te laten bezorgen? Klik dan hier.. Eet smakelijk!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.2 ℃
Voelt als 1.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog