Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Overige

Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een korting. Maar, hoe zit dat nu precies met deze korting?

Je ontvangt een effectieve korting van 17,36 procent wat op je bon in de totaalprijs is verrekend. Zoals bekend, is de btw in Nederland ingesteld op 21 procent. Echter krijg je geen 21 procent korting, maar 17,36 procent.

Uitleg over de berekening

Stel je voor dat een nieuwe televisie buiten de actiedagen om 1200 euro zou kosten. De btw daarvan is 208,26 euro (inclusief btw is een verkoopprijs altijd 121 procent) Wanneer je 1200 euro deelt door 121 en vervolgens vermenigvuldigd keer 21, kom je uit op deze 208,26 euro. Dit bedrag is jouw uiteindelijke korting.

Vervolgens, 208,26 euro van 1200 euro is 17,36 procent. Geen 21 procent korting, maar alsnog voordeliger dan buiten de actiedagen om - een lastige rekensom maar slimme marketingstrategie door de elektronicaketen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.8 ℃
Voelt als 1.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog