Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

Column: Lenteuitje

Column: Lenteuitje

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Genieten van de rust. De stilte. De natuur. Al een aantal weken op rij kies ik er voor om paar keer in de week te gaan wandelen. Genieten van de natuur met het doel om vooral de rust op te zoeken. Ik kan zeggen, het is aan te raden. Een lenteuitje met een net iets andere betekenis.

Of het nu is aan te raden om er in Coronatijden op uit te gaan, dat laat ik aan jou als lezer over maar - neem vooral de maatregelen in acht die door de overheid in het leven zijn geroepen. Niet met zijn allen op een kluitje lopen en al helemaal niet wanneer je last hebt van enige griepsverschijnselen.

Voor mij valt de keuze telkens op een nog net niet onontdekt natuurgebied wat het bijkomend voordeel heeft dat je daar ook ècht geniet van de natuur. Zonder andere dagjesmensen. Niets heerlijkers dan de geur, de kleuren, de zon en geluiden van het wild en de natuur. Optimaal tot rust te kunnen komen. Ontspanning van het hoogste niveau. Er vlogen zelfs geen vliegtuigen over en het geluid van auto's was eveneens niet aanwezig.

De keuze viel op Brabant. Toch wel een fijn plekje binnen Nederland waar naast Almere, mijn hart óók ligt. Allereerst zijn de mensen daar, zonder negatief te zijn over Almeerders, véle malen socialer: vrijwel iedereen zegt elkaar nog gedag, terwijl je elkaar niet eens kent. Er zijn èchte (grote) kerken en een groot deel van de natuur is niet aangelegd door de mens. Een groot cultuurverschil. Ik hou van Brabant. Misschien komt dat ook wel doordat carnaval bij mij hoog in het vaandel staat. 

Enfin, natuur. De dagelijkse ellende vergeten. Welke ellende, zul je denken nu het dagelijkse leven voor een groot percentage stil ligt? Al is het maar de armoe op televisie: álles gaat over het coronavirus. Tevens irritatie door personen die zich in de supermarkt niet aan de regels houden en niet te vergeten ook wel irritatie (thans bij mij) dat ik niet naar de kapper kan of uit eten kan gaan. Laatst twee genoemde is een luxe, maar ik mis het wel. Elke week eten laten bezorgen wordt nu ook eentonig. Ik mis sfeer en gezelligheid.

In het gebied kwamen wij een kapel tegen waarbij ik dan de interesse heb om op Wikipedia te gaan lezen waarvoor het precies is gebouwd. Ik weet nu de achtergrond van de Heilige Anna. Klinkt spiritueel maar ik vond het interessant. Ook waren er paarden in het wild die bijzonder dichtbij kwamen. Voeren mocht niet en aaien deed ik niet, al was dat wel moeilijk maar, je weet immers niet of de paarden bijvoorbeeld luizen hebben. Om te voederen of dieren te aaien, ga ik wel een keer naar de kinderboerderij. Minstens zo leuk. 

Daarnaast is deze bijzondere tijd voor mij een tijd om nieuwe dingen te proberen, zo heb ik afgelopen week het haar van mijn partner geknipt. Niet gemillimeterd, want dat vond ik aanranding. Zijn kapsel is immers mijn aanzicht hè? Gewoon een bijdetijds kapsel, alhoewel ik er twee en halfuur mee bezig ben geweest is het resultaat boven de verwachtingen. Dankzij video's op YouTube. Zelfs de kapsters die mijn haar knippen waren enthousiast voor mijn eerste keer zonder enig ervaring. Het was eenmalig. Veel te veel stress, het blijft immers een ultieme relatietest. Ik had die avond ook op de bank kunnen slapen, bedenk ik mij maar.

Tijd om vandaag weer verder te gaan met puzzelen, een crisishobby die ik afgelopen weken heb ontdekt. Ook moet ik nog oranjetompoucen en soesjes halen voor Koningsdag, dit jaar omgetoverd tot 'Woningsdag'. In de badkamer zal er worden gekoekhapt, in de achtertuin kan mee worden gefloten met het volkslied, de slaapkamer is omgetoverd tot ruimte om zak te lopen, in de keuken staan nog lege bierblikjes van de alledaagse thuis-vrijmibo's die gebruikt kunnen worden voor blikgooien en de woonkamer gebruiken wij voor schminken. Niet vergeten om drank te halen, want Willy is jarig. Zonder drank, geen toost op Willy. Of ik het officiële toostmoment om 16.00 uur ga redden is een tweede. Fijne 'Woningsdag'.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.308
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 12.2 ℃
Voelt als 10.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 11.8 ℃ (00.02 uur)
Hoogst 12.4 ℃ (02.09 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog